Κυψέλη: Στον ανακριτή ο 26χρονός Αφγανός
Ενώπιον του ανακριτή οδηγείται σήμερα, 6 Αυγούστου 2026, ο 26χρονος Αφγανός που κατηγορείται για τη δολοφονία της 38χρονης Βρετανίδας, η σορός της οποίας εντοπίστηκε μέσα σε βαλίτσα σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στην Κυψέλη.
Ο κατηγορούμενος αρνείται ότι εμπλέκεται στη δολοφονία της γυναίκας. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, βρήκε τη 38χρονη νεκρή στο μπάνιο του διαμερίσματος όπου διέμενε προσωρινά και, πανικόβλητος, τοποθέτησε τη σορό της σε βαλίτσα, την οποία στη συνέχεια εγκατέλειψε στην Κυψέλη.
«Πάγωσα, μου κόπηκαν τα πόδια»
Στην πολυσέλιδη κατάθεσή του φέρεται να περιγράφει ότι, το βράδυ της 15ης Ιουλίου, μπήκε στο μπάνιο και αντίκρισε τη γυναίκα πεσμένη στο πάτωμα.
«Της μίλησα δύο ή τρεις φορές, αλλά δεν απαντούσε. Πάγωσα. Μου κόπηκαν τα πόδια», φέρεται να ανέφερε στους αστυνομικούς.
Ο ισχυρισμός για τον ηλικιωμένο άνδρα
Παράλληλα, ο 26χρονος κάνει λόγο για την εμπλοκή ενός ηλικιωμένου άνδρα, τον οποίο, όπως ισχυρίζεται, συνάντησε τυχαία σε στάση λεωφορείου, λίγο μετά την αποχώρησή του από το διαμέρισμα.
Κατά τους ισχυρισμούς του, ο ηλικιωμένος τού συστήθηκε ως εργαζόμενος σε δημόσιο νοσοκομείο και τον συμβούλεψε να απομακρύνει τη σορό, προειδοποιώντας τον ότι διαφορετικά «θα έβρισκε τον μπελά του».
Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν τον συγκεκριμένο ισχυρισμό, χωρίς, μέχρι στιγμής, να έχει επιβεβαιωθεί η ύπαρξη του προσώπου που περιγράφει ο κατηγορούμενος.
Τα μηνύματα από το κινητό της 38χρονης
Ο 26χρονος έχει, πάντως, παραδεχθεί ότι αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο της 38χρονης και ότι το χρησιμοποίησε για να στέλνει μηνύματα στους συγγενείς της, προκειμένου να δημιουργεί την εντύπωση ότι η γυναίκα βρισκόταν ακόμη στη ζωή.
Οι τραπεζικές κάρτες και οι αναλήψεις
Παραδέχθηκε, επίσης, ότι πήρε τις τραπεζικές κάρτες της και επιχείρησε να πραγματοποιήσει αναλήψεις από τους λογαριασμούς της.
Σύμφωνα με την κατάθεσή του, την επόμενη ημέρα συνάντησε εκ νέου τον ηλικιωμένο, ο οποίος φέρεται να του ζήτησε χρήματα για να μεταφέρει ο ίδιος τη βαλίτσα με τη σορό και να μην τον καταγγείλει στις Αρχές.
Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι χρησιμοποίησε τις τραπεζικές κάρτες της 38χρονης για να κάνει αναλήψεις και να δώσει τα χρήματα στον ηλικιωμένο, προκειμένου να εξασφαλίσει τη σιωπή του.
Στο μικροσκόπιο οι ισχυρισμοί του
Οι ανακριτικές αρχές αξιολογούν τους ισχυρισμούς του και συνεχίζουν να εξετάζουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία της υπόθεσης.
Υπενθυμίζεται ότι ο 26χρονος ζήτησε και έλαβε χθες προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.