Κύκλωμα συνταγογραφήσεων: Στη φυλακή 2 από τους 7 κατηγορούμενους
Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν 2 από τους 7 κατηγορούμενους για συμμετοχή στο κύκλωμα εικονικών συνταγογραφήσεων που ζημίωσε τον ΕΟΠΥΥ. Πρόκειται για έναν φαρμακοποιό, στον οποίο αποδίδεται κεντρικός ρόλος στην εγκληματική οργάνωση, και έναν γιατρό, οι οποίοι οδηγούνται στις φυλακές μετά τις απολογίες τους.
Οι υπόλοιποι 5 κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, όπως τακτική παρουσία στο οικείο αστυνομικό τμήμα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις επιβλήθηκαν και χρηματικές εγγυήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι εμπλεκόμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για «ασάφειες» στη δικογραφία. Φέρονται, επίσης, να υποστήριξαν ότι οι επίμαχες συνταγογραφήσεις ήταν νόμιμες και ότι υπάρχουν ασθενείς που έχουν καταθέσει υπέρ τους, ενισχύοντας τη θέση τους.
Οι δικαστικές αρχές συνεχίζουν την έρευνα για να διαλευκάνουν πλήρως την υπόθεση, που έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες για καταχρήσεις στον τομέα της δημόσιας υγείας και τις οικονομικές επιπτώσεις στον ΕΟΠΥΥ.
- 51 λεπτά πριν Ήμουν κι εγώ εκεί
- 51 λεπτά πριν ΑΣΕΠ: Αιτήσεις έως τη Δευτέρα (10/8) για 1.746 νέες προσλήψεις
- 1 ώρα πριν Δυτική Αττική: Ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα – Μάχη σε ΒΙΠΕ Μεγάρων, Ψάθα, Λούμπα και Άγιο Νεκτάριο







