Κρήτη: Φαρμακοποιός έδωσε ληγμένο σιρόπι τεσσάρων ετών σε βρέφος
Σοβαρό περιστατικό αμέλειας καταγράφηκε στην Κρήτη, όταν οικογένεια προμηθεύτηκε φαρμακευτικό σιρόπι για το βρέφος της, το οποίο είχε λήξει από τον Σεπτέμβριο του 2021 – δηλαδή πριν από τέσσερα ολόκληρα χρόνια.
Το σιρόπι χορηγήθηκε από φαρμακοποιό όταν το παιδί ανέβασε πυρετό και οι γονείς απευθύνθηκαν σε φαρμακείο για βοήθεια. Ευτυχώς, πρόσεξαν την ημερομηνία λήξης πριν το χορηγήσουν, αποφεύγοντας πιθανά σοβαρά προβλήματα υγείας.
Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία, καθώς αναδεικνύει σημαντικά κενά στους ελέγχους φύλαξης και διάθεσης φαρμάκων. Ήδη έχουν κινηθεί διαδικασίες για έλεγχο στο συγκεκριμένο φαρμακείο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και απομάκρυνσης ληγμένων σκευασμάτων.
Οι αρμόδιες αρχές εστιάζουν στην προστασία της δημόσιας υγείας και δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν κυρώσεις.
- 8 λεπτά πριν «Με νευρίασαν τα παιδιά μου» είπε η 43χρονη που έβαλε δύο φωτιές στη Κερατέα
- 19 λεπτά πριν Μπαμπά, σ’ αγαπώ: Αποκαλύψεις, συγκρούσεις και δύσκολες αλήθειες στο νέο επεισόδιο
- 20 λεπτά πριν Κως: Μυστήριο με τον θάνατο 18χρονης Ολλανδής μέσα στο διαμέρισμά της
















