Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ: Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων από παρόχους

Η νέα προθεσμία

Περιθώριο έως τις 30 Ιουλίου, έχουν εκ νέου οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εταιριών, για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού. Παρά το γεγονός ότι μόλις πριν από ένα 24ωρο, ο ΟΑΕΔ προχώρησε στην ανάρτηση των οριστικών πινάκων, με τους ωφελούμενους του προγράμματος, δίνεται άλλη μία παράταση στους παρόχους για να υποβάλλουν σχετική αίτηση και να ενταχθούν στο Μητρώο που έχει δημιουργηθεί γι’αυτό τον σκοπό.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από την 24.07.2021 αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr με κωδικούς TAXISnet ή ΟΑΕΔ στη διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parokhoi-koinonikou-tourismou

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Αποζημιώσεις και
παροχές → Πάροχοι κοινωνικού τουρισμού

Η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα παραμείνει ανοικτή κατά τη διάρκεια υλοποίησης του Προγράμματος και έως την 30.07.2022.

Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 θα διαρκέσει 12 μήνες, από 01.08.2021 έως 31.07.2022. Συνολικά χορηγήθηκαν 300.000 επιταγές και ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 30 εκατ. €.

Ως επιπλέον κίνητρα συμμετοχής, για πρώτη φορά η διοίκηση του Οργανισμού, οριοθέτησε ότι η επιδότηση καταλυμάτων ενισχύεται κατά 20% τον Αύγουστο. Στόχος είναι υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη των επιχειρήσεων και αυξημένη διαθεσιμότητα κατά την «αιχμή» της περιόδου των διακοπών. Παράλληλα επιταχύνεται η αποπληρωμή των παρόχων του προγράμματος, καθώς θα υλοποιηθεί νέα ηλεκτρονική αίτηση αποπληρωμής.

Για αναλυτικές πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.oaed.gr/koinonikos-toyrismos?tab=koinonikos-toyrismos-2021-2022&tab2=&tab3=

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram