Κοινωνικός Τουρισμός: 200.000 δικαιούχοι θα παραλάβουν άυλη ψηφιακή κάρτα

Η πλατφόρμα θα ανοίξει εντός του Ιουνίου και θα διατεθούν 70 εκατ. ευρώ
Η πλατφόρμα θα ανοίξει εντός του Ιουνίου.

Στη δυνατότητα που δίνεται φέτος σε χιλιάδες οικονομικά αδύναμες οικογένειες να κάνουν τις διακοπές τους σε ταξιδιωτικούς προορισμούς όλης της χώρας αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, σε άρθρο του σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα διαθέσει φέτος συνολικά 70 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν διακοπές ακόμα και οι πιο ευάλωτοι, να ενισχυθεί περαιτέρω ο εγχώριος τουρισμός και να στηριχθούν τουριστικά περιοχές που έχουν πληγεί, όπως η Βόρεια Εύβοια και η Σάμος.

«Στις αρχές της άνοιξης συζήτησα το θέμα του Κοινωνικού Τουρισμού με τον Πρωθυπουργό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενέκρινε μια σημαντική αύξηση στο αντίστοιχο κονδύλι του υπουργείου.

Αυτά τα τρία χρόνια διακυβέρνησης αποδεικνύουμε στην πράξη ότι είμαστε δίπλα στους ευάλωτους, σε αυτούς που δεν έχουν, που δεν μπορούν» τόνισε ο κ. Κικίλιας, υπογραμμίζοντας ότι το υπουργείο Τουρισμού, στον σχεδιασμό που υλοποιεί για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και την προσέλκυση ταξιδιωτών, δεν θα μπορούσε να μη συμπεριλάβει παρεμβάσεις για τους Έλληνες πολίτες που δικαιούνται να πάρουν μια ανάσα από τις δυσκολίες και να απολαύσουν, πρώτα απ' όλα αυτοί, τις μοναδικές ομορφιές της χώρας τους.

Το πρόγραμμα του υπουργείου Τουρισμού «Τουρισμός για όλους» απευθύνεται σε 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι με μια πολύ απλή διαδικασία, χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, θα παραλάβουν μια άυλη ψηφιακή κάρτα, την οποία θα μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν παντού στις καλοκαιρινές διακοπές τους (ακτοπλοϊκά εισιτήρια, διαμονή, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος).

Η πλατφόρμα θα ανοίξει εντός του Ιουνίου.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram