Κλειστοί παιδικοί σταθμοί την Παρασκευή (24/4) – 24ωρη απεργία στους δήμους

Χωρίς δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς θα μείνουν την Παρασκευή 24 Απριλίου χιλιάδες οικογένειες, καθώς οι εργαζόμενοι στους δήμους προχωρούν σε 24ωρη απεργία και κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους.
Ποιοι συμμετέχουν και τι διεκδικούν
Η απεργία έχει προκηρυχθεί από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, με βασικό αίτημα τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων που εργάζονται στις κοινωνικές δομές των δήμων.
Σύμφωνα με την ομοσπονδία, πρόκειται για εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες ανάγκες επί σειρά ετών, μέσω διαδοχικών συμβάσεων, χωρίς να έχουν σταθερή εργασιακή σχέση.
Πού και πότε θα γίνει το συλλαλητήριο
Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 το πρωί, με σημείο εκκίνησης την πλατεία Καραϊσκάκη.
Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούν προς το Υπουργείο Εσωτερικών, όπου επιδιώκουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία.
Ποιες δομές επηρεάζονται
Η κινητοποίηση αφορά εργαζόμενους σε βασικές κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων, όπως:
- παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί
- ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών)
- ΚΔΑΠ-ΜΕΑ
- Κέντρα Κοινότητας
Ως αποτέλεσμα, οι συγκεκριμένες δομές δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή.
Ενημέρωση γονέων
Ήδη πολλοί δήμοι έχουν ενημερώσει τους γονείς ότι οι σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί λόγω της απεργίας, προκειμένου να προγραμματίσουν εγκαίρως τη φροντίδα των παιδιών τους.
- 3 λεπτά πριν Γιατί η Heineken αποζημιώνει τη Βεργίνα
- 5 λεπτά πριν Φωτιά στην Αττική: Τρία μέτωπα σήμερα στο λεκανοπέδιο
- 7 λεπτά πριν ΑΣΕΠ 8ΓΔ/2026: Βγήκαν τα αποτελέσματα για θέσεις στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Από αύριο (5/6) οι ενστάσεις















