Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς την Τρίτη 22/09 λόγω κακοκαιρίας
Κλειστό θα παραμείνει την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου το φαράγγι της Σαμαριάς, καθώς οι προβλέψεις για ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες στην περιοχή οδήγησαν στην απόφαση να απαγορευτεί η πρόσβαση στους επισκέπτες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), το φαράγγι δεν θα λειτουργήσει από καμία από τις δύο εισόδους του.
Η απόφαση ελήφθη με βάση το επικαιροποιημένο προγνωστικό δελτίο της ΕΜΥ για την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2026. Ειδικότερα, στην περιοχή του Ξυλόσκαλου προβλέπονται ισχυρές βροχοπτώσεις ή και καταιγίδες με ύψος βροχής έως 10,5 χιλιοστά, ενώ στην Αγία Ρουμέλη αναμένονται έως 8 χιλιοστά.
Γιατί αποφασίστηκε το κλείσιμο
Οι συγκεκριμένες τιμές υπερβαίνουν τα εγκεκριμένα όρια που έχουν τεθεί από την Αντιπεριφέρεια Χανίων για την ασφαλή λειτουργία του φαραγγιού.
Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε το προληπτικό κλείσιμο του φαραγγιού της Σαμαριάς για ολόκληρη την Τρίτη, με την απαγόρευση εισόδου να ισχύει τόσο από την πλευρά του Ξυλόσκαλου όσο και από την Αγία Ρουμέλη.
- 8 λεπτά πριν Βουλιαγμένη: Την Τέταρτη απολογούνται ο 76χρονος και η 21χρονη
- 9 λεπτά πριν Υπουργείο Παιδείας: Μαθητικός διαγωνισμός με δωρεάν ταξίδι στα Καλάβρυτα – Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν
- 23 λεπτά πριν Ηγουμενίτσα: Οι αντιφάσεις του 27χρονου και το σενάριο προμελετημένης επίθεσης στην 25χρονη









