Κλειστά τα σχολεία στην Αθήνα την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2025 – Δείτε γιατί

Κλειστά τα σχολεία στην Αθήνα την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2025 – Δείτε γιατί

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2025, όλα τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί/παιδικοί σταθμοί του Δήμου Αθηναίων παραμένουν κλειστά λόγω του εορτασμού του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, πολιούχου της Αθήνας.

Η ημέρα μετατρέπεται σε μια μικρή «ανάσα» για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, λίγο μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Τι ισχύει την Παρασκευή 3/10/2025

  • Δεν θα πραγματοποιηθεί καμία διδακτική δραστηριότητα σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια.
  • Κλειστοί θα είναι και οι βρεφονηπιακοί/παιδικοί σταθμοί του Δήμου Αθηναίων.
  • Η επιστροφή στα μαθήματα γίνεται τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2025, με το κανονικό ωρολόγιο πρόγραμμα.

Mini tip για γονείς: Αν το ολοήμερο ή οι δραστηριότητες φροντίδας παιδιών σας επηρεάζονται, οργανώστε από νωρίς εναλλακτική φύλαξη για την Παρασκευή 3/10.

Γιατί κλείνουν τα σχολεία

Ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης είναι ο προστάτης της Αθήνας. Η πόλη τιμά την μνήμη του κάθε 3 Οκτωβρίου, συνδυάζοντας θρησκευτικό και τοπικό εορτασμό—παρόμοια με άλλες πόλεις (π.χ. Θεσσαλονίκη στις 26 Οκτωβρίου για τον Άγιο Δημήτριο).

Μικρό τριήμερο για ξεκούραση

Επειδή η φετινή εορτή «πέφτει» Παρασκευή, οι οικογένειες κερδίζουν ένα mini τριήμερο:

  • Παρασκευή 3/10: αργία σχολείων
  • Σαββατοκύριακο 4–5/10: ελεύθερες ημέρες
  • Δευτέρα 6/10: επιστροφή στα θρανία

Ιδέες αξιοποίησης: σύντομη βόλτα σε μουσεία/πάρκα, οικογενειακές δραστηριότητες στη γειτονιά, ή απλώς ξεκούραση στο σπίτι με πρόγραμμα «χωρίς ρολόι».

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr