Κλειστά σχολεία στις 21 Μαΐου: Ποιοι μαθητές στην Αττική δεν θα κάνουν μάθημα

Μια επιπλέον ημέρα χωρίς μαθήματα περιμένει χιλιάδες μαθητές σε περιοχές της Αττικής αλλά και της υπόλοιπης χώρας, καθώς η 21η Μαΐου φέρνει τοπικές αργίες λόγω θρησκευτικών εορτασμών.
Η φετινή ημερομηνία αποκτά ξεχωριστή σημασία, αφού συμπίπτουν δύο σημαντικές θρησκευτικές εορτές: η μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης αλλά και η Ανάληψη του Κυρίου, γεγονός που οδηγεί σε αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων σε συγκεκριμένους δήμους.
Ποια σχολεία στην Αττική δεν θα λειτουργήσουν
Την Πέμπτη 21 Μαΐου, σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά σε περιοχές όπου οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη είναι πολιούχοι.
Στην Αττική, αργία θα έχουν οι μαθητές σε:
- Μαρκόπουλο
- Γλυφάδα
- Άνω Λιόσια
Η τοπική αργία αφορά νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, ενώ δεν θα λειτουργήσουν ούτε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών, σύμφωνα με την καθιερωμένη πρακτική των δήμων.
Πού αλλού δεν θα γίνουν μαθήματα
Ανάλογη αργία θα ισχύσει και σε άλλες περιοχές της χώρας που τιμούν τους δύο Αγίους ως πολιούχους.
Μεταξύ αυτών είναι:
- Σάπες
- Καστελλόριζο
- Δεσκάτη
- Μαλεσίνα
- Αμύνταιο
Οι τοπικές αρχές εφαρμόζουν συνήθως ειδικό πρόγραμμα αργίας λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων και των θρησκευτικών πανηγυριών που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο.
Η Ανάληψη φέρνει επιπλέον λουκέτα στα σχολεία
Η φετινή χρονιά έχει μια ιδιαιτερότητα, καθώς στις 21 Μαΐου γιορτάζεται και η Ανάληψη του Χριστού, μία από τις σημαντικότερες δεσποτικές εορτές της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία τιμάται 40 ημέρες μετά το Πάσχα.
Λόγω της τοπικής σύνδεσης της εορτής με πολιούχους δήμων, κλειστά σχολεία θα υπάρξουν και:
- στα Βριλήσσια Αττικής
- στη Σίφνο
Τι πρέπει να γνωρίζουν γονείς και μαθητές
Οι τοπικές σχολικές αργίες δεν ισχύουν πανελλαδικά, αλλά εφαρμόζονται μόνο σε συγκεκριμένους δήμους και κοινότητες. Για τον λόγο αυτό, γονείς και μαθητές καλό είναι να ενημερώνονται είτε από τις ανακοινώσεις των δήμων είτε από τις σχολικές μονάδες.
Για αρκετούς μαθητές, πάντως, η 21η Μαΐου θα αποτελέσει μια μικρή «ανάσα» πριν την τελική ευθεία για εξετάσεις και τη λήξη της σχολικής χρονιάς.
- 9 λεπτά πριν ΑΣΕΠ 2ΓΒ/2026: Αιτήσεις έως 22 Ιουνίου για 4.747 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο
- 24 λεπτά πριν ΟΠΕΚΑ: Μόνιμο επίδομα 1.000 ευρώ- Ποιοι μπαίνουν στη λίστα των δικαιούχων
- 34 λεπτά πριν Διαδοχική ασφάλιση: Πώς βγαίνει η σύνταξη όταν υπάρχουν ένσημα σε περισσότερα Ταμεία















