Κλείνουν τα αεροδρόμια Κέρκυρας και Σαντορίνης

Κλείνουν τα αεροδρόμια Κέρκυρας και Σαντορίνης

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κλειστά θα παραμείνουν από σήμερα, Δευτέρα 12 Ιανουαρίου, δύο αεροδρόμια της χώρας, λόγω εργασιών αναμόρφωσης και ανακατασκευής των διαδρόμων προσγείωσης και απογείωσης.

Η Fraport Greece, που έχει τη διαχείριση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας, είχε ανακοινώσει ήδη από το καλοκαίρι του 2025 την έναρξη εκτεταμένων τεχνικών παρεμβάσεων σε σειρά αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς, της Κέρκυρας, της Σάμου, της Ρόδου, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου και της Σαντορίνης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας, από σήμερα αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία των εξής αεροδρομίων:

  • Αεροδρόμιο Κέρκυρας (CFU): από 12 Ιανουαρίου έως 26 Ιανουαρίου 2026
  • Αεροδρόμιο Σαντορίνης (JTR): από 12 Ιανουαρίου έως 19 Ιανουαρίου 2026

Κατά τη διάρκεια των παραπάνω χρονικών διαστημάτων, δεν θα πραγματοποιούνται εμπορικές πτήσεις. Ωστόσο, πτήσεις επείγοντος χαρακτήρα —όπως αεροδιακομιδές, πτήσεις έρευνας και διάσωσης, πυρόσβεσης, ανθρωπιστικές ή άλλες κρατικές και εθνικής σημασίας αποστολές— θα μπορούν να εκτελούνται με ελικόπτερα.

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι οι υπηρεσίες των αεροδρομίων θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, παρά το προσωρινό κλείσιμο των διαδρόμων.

Μαρία Τριγώνη

Μαρία Τριγώνη

Η Μαρία Τριγώνη σπούδασε Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες Radar.gr, ενώ έχει αρθρογραφήσει σε πολιτιστικά και ταξιδιωτικά sites ExploringGreece.tv, Artviews.gr. Στο workenter.gr ασχολείται με το ελεύθερο ρεπορτάζ, ενώ καλύπτει και τη θεματολογία της κοινωνικής πολιτικής.

Όλα τα άρθρα

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Exit mobile version