Κλείνει τη στρόφιγγα ο Πούτιν: Τέλος το φυσικό αέριο στην Ευρώπη – Τι θα πληρώνουμε

Κλείνει τη στρόφιγγα ο Πούτιν: Τέλος το φυσικό αέριο στην Ευρώπη –  Τι θα πληρώνουμε

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σταμάτησαν από σήμερα το πρωί οι παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, μέσω Ουκρανίας. Έληξε η σύμβαση που είχε υπογραφεί στα τέλη του 2019 μεταξύ των δύο χωρών.

Αυτό για εμάς πρακτικά σημαίνει ότι θα ανέβουν οι τιμές. Πρόβλημα τροφοδοσίας η Ελλάδα δε θα έχει, καθώς καλύπτουμε τις ανάγκες μας με LNG – κυρίως από τις ΗΠΑ.

Πρόβλημα τροφοδοσίας, σε πρώτη φάση, θα έχουν η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Αυστρία κι η Μολδαβία που έπαιρναν φυσικό αέριο από την Ουκρανία. Ήδη διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν άμεσες κι αξιόπιστες εναλλακτικές… και περιμένουν παγετό τις επόμενες μέρες.

Ανεβαίνει, όμως, η ευρωπαϊκή τιμή του φυσικού αερίου. Από την πλευρά της, η Κομισιόν λέει ότι ήταν προετοιμασμένη γι’ αυτήν την εξέλιξη από το 2022.

Kωνσταντίνα Καρκαλή

Kωνσταντίνα Καρκαλή

Η Κωνσταντίνα Καρκαλή είναι τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και δραστηριοποιείται ενεργά στη δημοσιογραφία από το 2010. Έχει διατελέσει επικεφαλής δημοσιογραφικών τμημάτων σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και εφημερίδες. Στο workenter συμμετέχει στην κάλυψη του οικονομικού/ασφαλιστικού ρεπορτάζ.

Όλα τα άρθρα

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Exit mobile version