Κλείνει τη στρόφιγγα ο Πούτιν: Τέλος το φυσικό αέριο στην Ευρώπη – Τι θα πληρώνουμε

Σταμάτησαν από σήμερα το πρωί οι παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, μέσω Ουκρανίας. Έληξε η σύμβαση που είχε υπογραφεί στα τέλη του 2019 μεταξύ των δύο χωρών.
Αυτό για εμάς πρακτικά σημαίνει ότι θα ανέβουν οι τιμές. Πρόβλημα τροφοδοσίας η Ελλάδα δε θα έχει, καθώς καλύπτουμε τις ανάγκες μας με LNG – κυρίως από τις ΗΠΑ.
Πρόβλημα τροφοδοσίας, σε πρώτη φάση, θα έχουν η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Αυστρία κι η Μολδαβία που έπαιρναν φυσικό αέριο από την Ουκρανία. Ήδη διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν άμεσες κι αξιόπιστες εναλλακτικές… και περιμένουν παγετό τις επόμενες μέρες.
Ανεβαίνει, όμως, η ευρωπαϊκή τιμή του φυσικού αερίου. Από την πλευρά της, η Κομισιόν λέει ότι ήταν προετοιμασμένη γι’ αυτήν την εξέλιξη από το 2022.
- 2 λεπτά πριν Νέα βίντεο απόδρασης του κρατούμενου από τις φυλακές Κορυδαλλού
- 10 λεπτά πριν Πανελλήνιες 2026: Σε ποια μαθήματα εξετάζονται σήμερα (4/6) οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ
- 11 λεπτά πριν Άλιμος: Σύλληψη 15χρονου για ληστεία και τραυματισμό ηλικιωμένης
















