«Κλείδωσε» το Food pass - Ποιοι θα λάβουν τα 300 ευρώ

Στο τραπέζι και η «επιταγή ακρίβειας»
Από τα βασικά μέτρα στήριξης που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ είναι και η καταβολή του έκτακτου επιδόματος των 200 ευρώ.

Ενδεχομένως να δοθεί εφάπαξ το επίδομα ακρίβειας για τρόφιμα (Food Pass) στους δικαιούχους που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, με στόχο να στηριχτούν όσοι πλήττονται περισσότερο από την αύξηση του πληθωρισμού και την ακρίβεια, όπως χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ο υψηλός πληθωρισμός έχει σημάνει συναγερμό στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ωστόσο καθώς είναι δύσκολο να περιοριστούν οι αυξήσεις σε βασικά αγαθά, επιλέχθηκε η επιδοματική πολιτική και όχι η μείωση φόρων.

Βέβαια, τις τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινώσει, επίσημα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην 86η ΔΕΘ, μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το ποσό «κλείδωσε» στα 300 ευρώ.

Επιταγή ακρίβειας: Ποιους και πόσους θα αφορά

Από τα βασικά μέτρα στήριξης που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ είναι και η καταβολή του έκτακτου επιδόματος των 200 ευρώ.

Η νέα «επιταγή ακρίβειας», θεωρείται δεδομένο πως θα περιλαμβάνεται στη δέσμη μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, άγνωστες όμως παραμένουν οι λεπτομέρειες.

Η καταβολή της αναμένεται να «κλειδώσει» μαζί με όλα τα υπόλοιπα, όταν τελειώσει η κοστολόγηση όλων των παροχών που προσανατολίζεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ.

Αυτή τη φορά πάντως υπάρχει η σκέψη να διευρυνθούν οι δικαιούχοι της επιταγής ακρίβειας εντάσσοντας μεγαλύτερο αριθμό ατόμων προερχόμενα από ευπαθείς ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram