Κίσσαμος: Σοβαρό έγκαυμα στα μάτια 15χρονης από αφρό στο καρναβάλι

Κίσσαμος: Σοβαρό έγκαυμα στα μάτια 15χρονης από αφρό στο καρναβάλι
«Η νύχτα ήταν εφιαλτική» (Πηγή φωτ: EUROKINISSI)

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το workenter.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στην Gooogle

Ένα περιστατικό με σοβαρές συνέπειες για την υγεία ανήλικης σημειώθηκε σε καρναβαλική εκδήλωση στην Κρήτη, προκαλώντας έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των αποκριάτικων δραστηριοτήτων. Μια 15χρονη τραυματίστηκε στα μάτια κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού της Κισσάμου, όταν δέχθηκε αφρό απευθείας στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να υποστεί εκτεταμένο χημικό έγκαυμα στους κερατοειδείς.

Ο τραυματισμός και η κατάσταση της ανήλικης

Το περιστατικό σημειώθηκε στο καρναβάλι της Κισσάμου στην Κρήτη, όπου η ανήλικη τραυματίστηκε σοβαρά στα μάτια. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η μητέρα της, μέσω του flashnews.gr, η 15χρονη βιώνει ιδιαίτερα επώδυνη κατάσταση:

«Στο καρναβάλι υπέστη εκτεταμένο χημικό έγκαυμα στους κερατοειδείς και των δύο ματιών από αφρό που της πέταξαν κατευθείαν στο πρόσωπο. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας για τις πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια πήγαμε στον οφθαλμίατρο της πόλης μας, ο οποίος να είναι καλά ο άνθρωπος, άνοιξε το ιατρείο του κυριακάτικα άρον άρον. Πριν από εμάς είχαν ήδη πάει κι άλλοι έφηβοι και μετά από εμάς πήγε κι άλλο περιστατικό από το ίδιο άρμα, με αντίστοιχα προβλήματα στα μάτια.

Η νύχτα που ακολούθησε ήταν εφιαλτική. Οι πόνοι ήταν αφόρητοι, δεν κατάφερε να κοιμηθεί σχεδόν καθόλου και τα ξημερώματα βρεθήκαμε στο νοσοκομείο στα Χανιά για επιπλέον φροντίδα. Οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν, αλλά η βλάβη είναι μεγάλη. Σήμερα το απόγευμα θα ξαναπάμε για επανέλεγχο.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να είναι με κλειστά μάτια, σε σκοτεινό περιβάλλον, με φωτοφοβία και πόνο. Δεν θα πάει ούτε στο σχολείο ούτε στις δραστηριότητές της. Η καθημερινότητά της διακόπτεται απότομα για κάτι που παρουσιάζεται ως «αθώα διασκέδαση».»

Καταγγελίες για ελλιπή σήμανση και κινδύνους

Η μητέρα της ανήλικης αναφέρθηκε και στο προϊόν που προκάλεσε τον τραυματισμό, επισημαίνοντας:

«Το μπουκάλι του αφρού γράφει απλώς ότι σε περίπτωση επαφής με τα μάτια να ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Καμία προειδοποίηση για τον κίνδυνο σοβαρού χημικού εγκαύματος. Καμία σαφής επισήμανση ότι μπορεί να προκληθεί βλάβη στον κερατοειδή.

Αν έχετε παιδιά, μιλήστε τους. Αν είστε γονείς, απαιτήστε σαφή σήμανση και έλεγχο. Αν διοργανώνετε εκδηλώσεις, αναλάβετε ευθύνη. Γιατί όπως αποδείχτηκε, λίγα λεπτά «πλάκας» μπορεί να αφήσουν πραγματική βλάβη.»

Παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεσή της για τη χρήση αφρού σε καρναβαλικές εκδηλώσεις, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για κανόνες και μέτρα προστασίας, ιδίως όταν συμμετέχουν παιδιά.

Προβληματισμός για την ασφάλεια των εκδηλώσεων

Όπως σημειώνεται, δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται αντίστοιχα περιστατικά στην περιοχή, γεγονός που εντείνει τον προβληματισμό για την επάρκεια των μέτρων πρόληψης. Η μητέρα της 15χρονης αναφέρθηκε και σε περιστατικά προηγούμενων ετών, επισημαίνοντας την ανάγκη ουσιαστικών παρεμβάσεων ώστε να αποτραπούν παρόμοια συμβάντα στο μέλλον.

«Δεν θα σχολιάσω εκτενώς τη συγκεκριμένη γιορτή, με την οποία είμαι εξαρχής αντίθετη. Άνθρωποι με καλυμμένα πρόσωπα να επιδίδονται σε κάθε μορφής κατάχρηση και ανώριμη συμπεριφορά στο όνομα της παράδοσης. Κάθε γιορτή, κάθε πλαίσιο χρειάζεται όρια και κανόνες. Και όταν πρόκειται για παιδιά, χρειάζεται ενημέρωση, πρόληψη και ουσιαστική προστασία.

Πέρυσι τέτοια μέρα είχαμε ξανά σοβαρά περιστατικά στην πόλη μας. Η μνήμη μας όμως φαίνεται να είναι κοντή. Ας σταθούμε επιτέλους σοβαρά ώστε να μη ζούμε κάθε χρόνο τα ίδια. Οι μελλοντικοί διοργανωτές τέτοιων εκδηλώσεων οφείλουν να απαγορεύσουν τους αφρούς και να θέσουν ξεκάθαρο πλαίσιο. Δεν μπορεί να θεωρείται κανονικότητα ο τραυματισμός παιδιών στο όνομα της διασκέδασης».

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Background decoration Background decoration
Διορισμός Τώρα!
01

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα (μηνιαία ή ετήσια) για να μαθαίνεις όλες τις θέσεις ανάλογα με τα προσόντα σου.

02

Μάθε πρώτος τις προκηρύξεις

Μάθε πρώτος ποιες προκηρύξεις θα εκδώσουν ΑΣΕΠ και φορείς. Έλα ένα βήμα πιο κοντά στον διορισμό.

03

Επιλέγεις τη θέση που σε ενδιαφέρει

Αξιοποιείς πλήρως τη μοριοδότηση ΑΣΕΠ με προκηρύξεις που ταιριάζουν στην ειδικότητα και την περιοχή σου.

04

Κάνεις την αίτηση σωστά και έγκυρα

Μεγιστοποιείς το χρόνο δημιουργίας σωστής αίτησης για προκηρύξεις μονίμων «Κ» και ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ).

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Πειραιάς)

Η εταιρεία Kordoni.gr με έδρα τον Πειραιά, με πολυετή δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ναυτιλιακών προϊόντων αναζητά οδηγό για διανομές εντός Αττικής.

Πειραιάς Λήξη: 16-06-2026
Πωλητές

Πωλητές – Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)

Η εταιρία Συμβούλων Upgrade για λογαριασμό πελάτη της, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επαγγελματικής αισθητικής και της διανομής premium beauty brands, αναζητά Πωλήτρια.

Θεσσαλονίκη Λήξη: 12-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 210521

Αποστολή δελτίων τύπου: [email protected]

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr