Κινητοποίηση ΠΑΣΠΑ και ΕΣΑμεΑ στη Βουλή για συντάξεις και επιδόματα ΑμεΑ

Κινητοποίηση ΠΑΣΠΑ και ΕΣΑμεΑ στη Βουλή για συντάξεις και επιδόματα ΑμεΑ
Συντάξεις, επιδόματα και ΕΝΦΙΑ στο επίκεντρο της κινητοποίησης (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η κινητοποίηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ) έξω από τη Βουλή, με τη στήριξη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), σε μια ακόμη δημόσια παρέμβαση του αναπηρικού κινήματος προς την κυβέρνηση.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται σήμερα στις 11:00 το πρωί και φέρνει στο προσκήνιο κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα που αφορούν χιλιάδες άτομα με αναπηρία, αλλά και τις οικογένειές τους, σε μια περίοδο αυξημένων οικονομικών πιέσεων και διαρκών αιτημάτων για ουσιαστική κοινωνική στήριξη.

Τα αιτήματα που φέρνουν στο επίκεντρο τα ΑμεΑ

Οι διαδηλωτές ζητούν αυξήσεις σε συντάξεις και επιδόματα, καλύτερες υπηρεσίες υγείας και αποκατάστασης, αλλά και καθολική εφαρμογή του προγράμματος του Προσωπικού Βοηθού. Παράλληλα, θέτουν ξανά το αίτημα για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στην πρώτη κατοικία των ατόμων με αναπηρία.

Την ίδια στιγμή, η ΕΣΑμεΑ υπογραμμίζει ότι τα συγκεκριμένα αιτήματα εκφράζουν συνολικά το εθνικό αναπηρικό κίνημα και δεν αφορούν μόνο μία κοινωνική ομάδα.

ΕΣΑμεΑ: «Τα αιτήματα είναι δίκαια»

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΣΑμεΑ καλεί την κοινωνία να στηρίξει την κινητοποίηση και σημειώνει ότι η κυβέρνηση και η Πολιτεία οφείλουν να ανταποκριθούν στα αιτήματα του αναπηρικού κινήματος.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr