Κίμωλος: Σκάφος με 9 επιβαίνοντες προσέκρουσε σε δύο σκάφη
Αναστάτωση σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο λιμάνι της Ψάθης στην Κίμωλο, όταν επιβατηγό-τουριστικό σκάφος με ελληνική σημαία, στο οποίο επέβαιναν εννέα υπήκοοι Σερβίας, προσέκρουσε σε δύο άλλα σκάφη κατά τη διαδικασία κατάπλου.
Πρόσκρουση κατά την είσοδο στο λιμάνι
Σύμφωνα με τη Λιμενική Αρχή Κιμώλου, το περιστατικό συνέβη στη διάρκεια των χειρισμών εισόδου του σκάφους στο λιμάνι.
Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, το επιβατηγό-τουριστικό σκάφος προσέκρουσε αρχικά σε επαγγελματικό-τουριστικό σκάφος και στη συνέχεια σε ιδιωτικό σκάφος, τα οποία βρίσκονταν πρυμνοδετημένα κοντά στο σημείο.
Υλικές ζημιές σε δύο σκάφη
Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές τόσο στο επαγγελματικό-τουριστικό όσο και στο ιδιωτικό σκάφος.
Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί
Παρά το περιστατικό, δεν αναφέρθηκε τραυματισμός μεταξύ των επιβαινόντων ή άλλων ατόμων που βρίσκονταν στην περιοχή του λιμανιού.
Δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση
Από τους ελέγχους που ακολούθησαν διαπιστώθηκε επίσης ότι δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Απαγόρευση απόπλου στο σκάφος που υπέστη ζημιές
Μετά το συμβάν, ο Λιμενικός Σταθμός Κιμώλου επέβαλε απαγόρευση απόπλου στο επαγγελματικό-τουριστικό σκάφος που υπέστη ζημιές, έως ότου προσκομιστεί το απαιτούμενο βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
- 17 λεπτά πριν Προφυλακίστηκε ο πρώην αντιδήμαρχος για τον θάνατο του Αλέκου Δασκαλάκη
- 21 λεπτά πριν Ξεκινούν οι έλεγχοι για τα ακαθάριστα οικόπεδα – Πάνω από 765.000 δηλώσεις στην πλατφόρμα
- 23 λεπτά πριν ΑΣΕΠ 2ΓΒ/2026: 20.828 αιτήσεις για 4.747 μόνιμες θέσεις στο Δημόσιο
















