Συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές αρχές μετά το αιματηρό περιστατικό με πυροβολισμούς στην Πατησίων, το οποίο οδήγησε σε κινηματογραφική καταδίωξη στη Λεωφόρο Κηφισού και στην προσαγωγή τριών υπόπτων.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το επεισόδιο σημειώθηκε σε κατάστημα επί της οδού Πατησίων, όπου άγνωστοι άνοιξαν πυρ, τραυματίζοντας τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να λάβει ιατρική φροντίδα.
Λίγα λεπτά αργότερα, οι φερόμενοι ως δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στους κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα των υπόπτων και ακολούθησε καταδίωξη στη Λεωφόρο Κηφισού, στο ρεύμα προς Λαμία.
Τελικά, οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα και να προχωρήσουν στην προσαγωγή τριών ανδρών, οι οποίοι εξετάζονται για πιθανή εμπλοκή στην επίθεση της Πατησίων.
Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.
Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ οι Αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν τόσο τον ακριβή ρόλο των προσαχθέντων όσο και τα κίνητρα πίσω από τους πυροβολισμούς. Παράλληλα, οι αστυνομικοί συλλέγουν βιντεοληπτικό υλικό και μαρτυρίες από την περιοχή, ώστε να συνθέσουν το παζλ της υπόθεσης.
Η Χρυσούλα Κέντσου-Δρακάκη είναι δημοσιογράφος και καλύπτει θέματα ΑΣΕΠ με ειδίκευση στην Υγεία και στην Ψυχαγωγία. Εχει σπουδάσει αθλητική δημοσιογραφία και λογοτεχνική μετάφραση, διόρθωση - επιμέλεια κειμένων. Προϋπηρεσία στο Epixeiro.gr και στο Healthweb.gr.