Κέβιν Κόστνερ: Μήνυση από κασκαντέρ για σκηνή βιασμού εκτός σεναρίου

Σοβαρές καταγγελίες έχουν κατατεθεί εναντίον του ηθοποιού και σκηνοθέτη Κέβιν Κόστνερ, καθώς η κασκαντέρ Ντέβιν ΛαΜπέλα προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ισχυριζόμενη ότι συμμετείχε σε σκηνή βιασμού που δεν περιλαμβανόταν στο επίσημο σενάριο της ταινίας Horizon: An American Saga – Chapter 2. Η σκηνή, σύμφωνα με την αγωγή, εκτελέστηκε χωρίς συναίνεση, προετοιμασία ή την παρουσία συντονιστή οικειότητας, παραβιάζοντας τις προδιαγραφές ασφαλείας του σωματείου Sag-Aftra.
Δείτε επίσης: 48ωρη απεργία ταξί: Αυτοκινητοπομπή προς το «Ελ. Βενιζέλος»
Η ΛαΜπέλα υποστηρίζει ότι στις 2 Μαΐου 2023 κλήθηκε να αντικαταστήσει την ηθοποιό Έλα Χαντ, η οποία είχε αρνηθεί να εκτελέσει τη συγκεκριμένη σκηνή. Η νέα σκηνή, όπως καταγγέλλεται, περιλάμβανε βίαιες σωματικές κινήσεις και ανεπίσημες οδηγίες από τον Κόστνερ για επαναλαμβανόμενες προσομοιώσεις βιασμού. Η ίδια υποστηρίζει ότι δεν της γνωστοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες της σκηνής και πως ένιωσε αιφνιδιασμένη, εκτεθειμένη και ψυχικά καταρρακωμένη.
Η σκηνή γυρίστηκε σε ανοικτό χώρο και προβαλλόταν σε οθόνες ορατές από το συνεργείο, χωρίς την τήρηση των προβλεπόμενων πρωτοκόλλων. Αντίθετα, μια παλαιότερη σκηνή βιασμού που είχε προγραμματιστεί κανονικά, εκτελέστηκε σε κλειστό πλατό με τη συνοδεία επαγγελματιών και συναίνεση όλων των εμπλεκομένων.
Ο δικηγόρος του Κόστνερ απάντησε απορρίπτοντας πλήρως τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι η ΛαΜπέλα είχε ενημερωθεί και δώσει συναίνεση. Κατέθεσε μάλιστα και μήνυμα που φέρεται να έστειλε η ίδια μετά τα γυρίσματα, στο οποίο εκφράζει ευγνωμοσύνη για τη συνεργασία. Η ΛαΜπέλα, ωστόσο, αναφέρει ότι το μήνυμα ήταν τυπικό και πως προχώρησε σε καταγγελίες στους συναδέλφους της από την πρώτη στιγμή.
Το Horizon: Chapter 1 απέτυχε εμπορικά με μόλις 38,7 εκατ. δολάρια εισπράξεις, ενώ το Chapter 2 έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας, χωρίς ακόμη να έχει ημερομηνία κυκλοφορίας. Ο Κόστνερ φέρεται να έχει επενδύσει προσωπικά περίπου 38 εκατομμύρια δολάρια στο πρότζεκτ.
- 19 λεπτά πριν ΔΥΠΑ: Λήγει σήμερα (4/6) η προθεσμία για ενστάσεις στους προσωρινούς πίνακες του Κοινωνικού Τουρισμού για συνταξιούχους
- 49 λεπτά πριν Το ελληνικό νησί που βυθίζεται σιγά-σιγά
- 2 ώρες πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου


















