Κέρκυρα: Μήνυση για ημίγυμνη φωτογράφιση στα Παλαιά Ανάκτορα

Έντονη ήταν η αντίδραση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης, μετά την κυκλοφορία εικόνων που απεικονίζουν ημίγυμνα μοντέλα να φωτογραφίζονται πάνω σε στύλο, στον εξωτερικό χώρο των Παλαιών Ανακτόρων.
Δείτε επίσης: «Έσπασε» ο αυχένας του από το κινητό: Σπάνια ιατρική περίπτωση για 25χρονο
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, το περιστατικό σημειώθηκε στον εξωτερικό χώρο των Ανακτόρων, και συγκεκριμένα στην περιοχή όπου λειτουργεί η Δημοτική Πινακοθήκη, που συνορεύει με το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης. Το γεγονός έχει προκαλέσει κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις, με τις τοπικές αρχές να καταθέτουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου.
Αντιδράσεις και ερωτήματα για τη φύλαξη
Ο αντιδήμαρχος Κέρκυρας, Κωνσταντίνος Βουσολίνος, ανέφερε ότι δεν είναι ακόμη σαφές αν επρόκειτο για τουριστική παρέα ή επαγγελματική παραγωγή, ωστόσο όπως φαίνεται, οι συμμετέχοντες ήταν πιθανότατα αλλοδαποί. Όπως δήλωσε, η φωτογράφιση διήρκεσε περίπου μία ώρα, με αρκετό κόσμο να συγκεντρώνεται στο σημείο, το οποίο βρίσκεται κοντά στην Πλατεία Λιστόν.
Ο ίδιος τόνισε την απουσία νυχτοφυλάκων από την πλευρά του Δήμου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
«Δεν βρέθηκε κανείς να πει “ενοχλούμαι”, ενώ για να στηθεί αυτή η σκηνή χρειάστηκαν πάνω από 30 λεπτά.»
Ποιος είναι υπεύθυνος για τον χώρο;
Σύμφωνα με τον δήμο, ο χώρος υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο διαθέτει φύλακα εντός των κτηρίων, και όχι στον περιβάλλοντα χώρο, όπου έλαβε χώρα το περιστατικό. Το ζήτημα της ασφάλειας και της φύλαξης δημόσιων πολιτιστικών χώρων επανέρχεται στο προσκήνιο, με τις τοπικές αρχές να ζητούν σαφέστερο πλαίσιο ευθύνης.
- 1 λεπτό πριν Νέα βίντεο απόδρασης του κρατούμενου από τις φυλακές Κορυδαλλού
- 9 λεπτά πριν Πανελλήνιες 2026: Σε ποια μαθήματα εξετάζονται σήμερα (4/6) οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ
- 10 λεπτά πριν Άλιμος: Σύλληψη 15χρονου για ληστεία και τραυματισμό ηλικιωμένης















