Κέρκυρα: Η κακοκαιρία έκανε τη νύχτα μέρα – Τα κύματα βγήκαν στη στεριά (βίντεο)
Σημαντικές ζημιές άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε τη νύχτα τα Ιόνια Νησιά, με έντονες καταιγίδες, μεγάλα ύψη βροχής και θυελλώδεις ανέμους που έφτασαν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ.
Τα σοβαρότερα προβλήματα καταγράφηκαν στον οικισμό Αφιώνα, στη βόρεια Κέρκυρα, όπου ανεμοστρόβιλος προκάλεσε εκτεταμένες φθορές σε στέγες κατοικιών και σε υπαίθριες εγκαταστάσεις.
Την ίδια ώρα, οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν πτώσεις κλαδιών και δέντρων, δημιουργώντας εμπόδια στο οδικό δίκτυο και διακοπές ρεύματος σε περιοχές όπως οι Καββαδάδες και το Περιβόλι.
Βίντεο που δημοσίευσε το τοπικό μέσο enimerosikerkira καταγράφει τη σφοδρότητα των φαινομένων και την ένταση της κακοκαιρίας.
«Από τις πρώτες ώρες της κακοκαιρίας που έπληξε την Κέρκυρα, ο μηχανισμός της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και συνεχή συνεργασία με τους δήμους, την Πολιτική Προστασία, την Πυροσβεστική και τις αρμόδιες υπηρεσίες», ανέφερε στο Αθναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειάρχης Ιόνιων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής.
Αναφερόμενος στις επιπτώσεις της κακοκαιρίας, ο κ. Τρεπεκλής σημείωσε ότι «προκάλεσαν προβλήματα σε οικίες και επιχειρήσεις στη βόρεια Κέρκυρα, ωστόσο προτεραιότητά μας ήταν και παραμένει η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Τα συνεργεία μας επιχειρούν ήδη για την αποκατάσταση των ζημιών και την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας».
- 3 λεπτά πριν Ζαχαράκη για Βάσεις 2026: Οι πιθανές ημερομηνίες ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων
- 4 λεπτά πριν Νέος δρόμος για προσλήψεις από τρίτες χώρες: Ποιες επιχειρήσεις μπορούν να φέρνουν προσωπικό (ΦΕΚ)
- 10 λεπτά πριν Εφετείο: Σε δημόσιο πλειστηριασμό οι οριζόντιες ιδιοκτησίες λόγω ανέφικτης αυτούσιας διανομής








