Κεραμέως: Το καλοκαίρι θα διοριστούν 8.500 εκπαιδευτικοί

Σε εφαρμογή τον Σεπτέμβριο το ολοήμερο σχολείο έως τις 17:30
Η υπουργός ανέφερε πως οι εκπαιδευτικοί θα πιάσουν δουλειά τον Σεπτέμβριο.

Περισσότεροι από 8.500 μόνιμοι διορισμοί θα πραγματοποιηθούν αυτό το καλοκαίρι, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στην Εκπαίδευση, σύμφωνα με τηλεοπτική δήλωση της υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός, μιλώντας νωρίτερα σήμερα, σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ανέφερε πως οι εκπαιδευτικοί θα πιάσουν δουλειά τον Σεπτέμβριο.

«Από τον Σεπτέμβριο τίθεται σε εφαρμογή πιλοτικά και το ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 5.30 το απόγευμα, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός», ανέφερε η κ. Κεραμέως, λέγοντας ότι τα παιδιά θα γίνονται δεκτά χωρίς κριτήρια.

Πλήρης εφαρμογή της αξιολόγησης σχολικών μονάδων

Φέτος, θα υπάρξει πλήρης εφαρμογή της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων, είπε η υπουργός Παιδείας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο για να γίνεται το σχολείο καλύτερο. Πρόσθεσε, δε ότι έχει δρομολογηθεί και η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Πριν από τον Δεκαπενταύγουστο οι βάσεις

Η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια να βγουν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών πιο νωρίς, πριν από τον Δεκαπενταύγουστο.

Για την κατάσταση στο ΑΠΘ, η υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει τέλος σε μια κατάληψη που διαρκούσε 34 χρόνια για να δημιουργήσει μια βιβλιοθήκη. Είναι ένα μόνο περιστατικό σε όλη τη χώρα, πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι κάποιες ισχνές μειοψηφίες αντιδρούν γιατί «βάζουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο».

Οι αστυνομικές δυνάμεις θα δρουν αποτρεπτικά, η ομάδα έχει λάβει ειδική εκπαίδευση, θέλαμε ένα ειδικό σώμα με ειδική εκπαίδευση με ενσυναίσθηση για τον χώρο στον οποίο θα δρουν, υπογράμμισε.

Διευκρίνισε, επίσης, ότι δεν θα είναι ένα μόνιμο, οριζόντιο μέτρο, αλλά αφορά σε τέσσερα πανεπιστήμια, εκεί όπου εντοπίζονται συστημικές εστίες παραβατικότητας.

Στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων

Ερωτηθείσα για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, δήλωσε ότι η προσπάθεια θα γίνει στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram