Κατσώτης: «Τα ΕΛΤΑ πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά και να υπηρετούν τον λαό, όχι τα ιδιωτικά συμφέροντα»

Με αιχμηρή δήλωση από το Περιστύλιο της Βουλής, ο βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΤΑ ως άλλοθι για να αποφύγει την πολιτική ευθύνη της.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση επιχειρεί να αποδράσει από την οργή και αγανάκτηση του λαού, μετά την απόφαση για το κλείσιμο 204 καταστημάτων των ΕΛΤΑ σε ολόκληρη τη χώρα.
«Η κυβέρνηση κλείνει τα ΕΛΤΑ και στερεί υπηρεσίες από τον λαό»
Ο Χρήστος Κατσώτης τόνισε ότι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας οδηγεί στην υποβάθμιση των δημόσιων ταχυδρομείων, αφήνοντας εκατοντάδες περιοχές —ιδίως στην περιφέρεια— χωρίς βασικές υπηρεσίες.
«Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί και να πάρει πίσω αυτή την απόφαση που πλήττει τις λαϊκές ανάγκες», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι «τα ΕΛΤΑ πρέπει να λειτουργήσουν κανονικά και να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τον λαό, όπως επιβάλλει ο δημόσιος χαρακτήρας τους».
«Δεν μπορεί να κρυφτεί από την κοινωνική αγανάκτηση»
Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να αποσείσει τις ευθύνες της, επιρρίπτοντας την κρίση των ΕΛΤΑ στη διοίκηση, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται —όπως είπε— για «πολιτική επιλογή υποβάθμισης του δημόσιου ταχυδρομείου».
Τόνισε πως η λαϊκή αντίδραση «δεν μπορεί να καταπνιγεί» και ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να διεκδικεί την άμεση ανάκληση της απόφασης.
Κάλεσμα του ΚΚΕ για άμεση ανάκληση της απόφασης
Ο Χρήστος Κατσώτης κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω το σχέδιο κλεισίματος των ΕΛΤΑ, ώστε να διασφαλιστεί η καθολική πρόσβαση των πολιτών στις ταχυδρομικές υπηρεσίες, ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.
«Τα ΕΛΤΑ πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά και να υπηρετούν τον λαό, όχι τα ιδιωτικά συμφέροντα», κατέληξε.
- 4 λεπτά πριν Πανελλήνιες 2026: Σε ποια μαθήματα εξετάζονται σήμερα (4/6) οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ
- 6 λεπτά πριν Άλιμος: Σύλληψη 15χρονου για ληστεία και τραυματισμό ηλικιωμένης
- 12 λεπτά πριν Φωτιά σε σπίτι στα Γιαννιτσά: Αστυνομικός έσωσε δύο ανήλικες αδελφές


















