Κατεβάζουν ρολά οι υπηρεσίες σε Taxisnet και gov.gr

Ποιες εφαρμογές θα βρεθούν εκτός λειτουργίας

Εκτός λειτουργίας θα βρεθούν την Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 το Taxisnet (ΗΔΙΚΑ e-ΕΦΚΑ) και οι υπηρεσίες του gov.gr λόγω αναβάθμισης των δικτυακών υποδομών ασφαλείας.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προχωρά σε αναβάθμιση των δικτυακών υποδομών ασφαλείας. Η αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, από τις 18:00 έως και τις 23:00.

Κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα δεν θα είναι διαθέσιμες όλες οι υπηρεσίες του gov.gr που σχετίζονται με:

  • Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών TAXISnet (όπως ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.α.)
  • Υπηρεσίες όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο, και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης
  • Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και Υπ. Οικονομικών, όπως TAXISnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗΠΕΕΚ κ.α.
  • Υπηρεσίες σχετικές με COVID-19.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι εν λόγω εργασίες να ολοκληρωθούν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, στο πλαίσιο ελαχιστοποίησης της επίπτωσης από τη μη διαθεσιμότητα των ανωτέρω υπηρεσιών, όπως και σε προηγούμενες εργασίες αναβάθμισης υποδομών.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram