Καταστροφικές πλημμύρες στο Πακιστάν: Τουλάχιστον 54 νεκροί σε 24 ώρες

Καταστροφικές πλημμύρες στο Πακιστάν: Τουλάχιστον 54 νεκροί σε 24 ώρες

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τραγική τροπή παίρνουν οι θερινοί μουσώνες στο Πακιστάν.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο τουλάχιστον 54 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις καταστροφικές πλημμύρες και τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τις αρχές του καλοκαιρινού κύματος των μουσώνων, που ξεκίνησε στα τέλη Ιουνίου, ξεπερνά πλέον τους 180, ενώ οι τραυματίες αγγίζουν τους 500.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), μόνο στην επαρχία Πουντζάμπ καταγράφηκαν τα περισσότερα θύματα το τελευταίο 24ωρο, με 227 τραυματισμούς να έχουν αναφερθεί συνολικά σε ολόκληρη τη χώρα.

Κίνδυνος νέων πλημμυρών τις επόμενες ώρες

Η μετεωρολογική υπηρεσία του Πακιστάν προειδοποίησε για επερχόμενο κύμα ισχυρών βροχοπτώσεων εντός των επόμενων 48 ωρών, αυξάνοντας την αγωνία για νέες καταστροφές και απώλειες.

Ήδη οι αρχές της πόλης Ραουαλπίντι, η οποία βρίσκεται μόλις 15-20 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, κήρυξαν αργία για την Τετάρτη, καλώντας τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας.

Έκτακτες οδηγίες για τους πολίτες

Με στόχο την αποφυγή νέων θυμάτων, οι αρχές απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους των επικίνδυνων περιοχών να προετοιμάσουν σακίδιο έκτακτης ανάγκης, με τρόφιμα, νερό και φάρμακα για τουλάχιστον τρεις έως πέντε ημέρες.

Η προληπτική κινητοποίηση των πολιτών θεωρείται κρίσιμη, καθώς οι υδάτινες ορμές έχουν ήδη προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές σε κατοικίες και υποδομές.

Δραματικές εικόνες διάσωσης

Σε πολλές περιοχές, η στάθμη των ποταμών ανέβηκε επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να σημειωθούν δραματικές επιχειρήσεις διάσωσης μέσα στα ορμητικά νερά.

Ολόκληρες οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ 70 παιδιά συγκαταλέγονται μεταξύ των θυμάτων που καταγράφηκαν από τις αρχές του φετινού μουσώνα.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr