Καταγγελίες για σκόπιμες πυρκαγιές στην Ήπειρο – Τι εξετάζουν οι εισαγγελείς
Εντολή για άμεση διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας εξέδωσε ο Εισαγγελέας Εφετών Ιωαννίνων προς τις εισαγγελικές αρχές Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας. Η έρευνα αφορά περιστατικά εμπρησμών από πρόθεση σε δασικές και άλλες εκτάσεις, τα οποία έχουν προκαλέσει ανησυχία στην τοπική κοινωνία.
Όπως μεταδίδει το epirusgate.gr, οι αρμόδιοι εισαγγελείς καλούνται να κινηθούν άμεσα για τη συγκέντρωση στοιχείων και την αναγνώριση πιθανών εμπλεκόμενων δραστών. Η υπόθεση αντιμετωπίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα, καθώς συνδέεται με σημαντικούς κινδύνους για το περιβάλλον, αλλά και για την ασφάλεια των κατοίκων των περιοχών.
Η έρευνα θα ακολουθήσει ταχεία διαδικασία, στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων πρόληψης και καταστολής εμπρηστικών ενεργειών κατά την κρίσιμη αντιπυρική περίοδο.
- 20 λεπτά πριν Δυτική Αττική: Ήχησε ξανά το 112 για Λούμπα, Μορφέικα και Άνω Αλεποχώρι
- 24 λεπτά πριν Η απαλλαγή των υπηρεσιών εκπαίδευσης από τον ΦΠΑ στην ψηφιακή εποχή
- 34 λεπτά πριν Ηλεία: Εκτροπή κυκλοφορίας στην Πατρών – Πύργου λόγω της πυρκαγιάς στο Τραγανό









