Κατάλληλο προσωπικό είναι το εξειδικευμένο προσωπικό

Ο διευθυντής της TÜV AUSTRIA ACADEMY μιλάει στο workenter.gr

Ειδήσεις προκύπτουν από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο workenter.gr o διευθυντής της TÜV AUSTRIA ACADEMY κ. Στέλιος Μαργέτης.

Η TÜV AUSTRIA ACADEMY προγραμματίζει να υλοποιήσει 12 νέα διεθνή εκπαιδευτικά προγράμματα, εντός του 2020, τα οποία θα έρθουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Επίσης, θα υλοποιηθούν νέα καινοτόμα προγράμματα, σε τομείς όπως είναι οι Εξαγωγές, η Εφοδιαστική Αλυσίδα, ο τομέας Τεχνικών-Κατασκευαστών, καθώς και τα New Generation Courses, που αφορούν σε εκπαιδευτικά προγράμματα νέας γενιάς, στον τομέα της Διοίκησης.

Ο διευθυντής της TÜV AUSTRIA ACADEMY μιλάει για την ανεργία και τονίζει: "Κατάλληλο προσωπικό σημαίνει εξειδικευμένο προσωπικό".

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη:

Ερώτηση: Κύριε Μαργέτη, είστε ικανοποιημένος από τις επιδόσεις της TÜV AUSTRIA ACADEMY, ως προς την επίτευξη των στόχων για το 2019;

Απάντηση: Οι στόχοι που θέσαμε για το 2019 ήταν πολλαπλοί, ποιοτικοί και ποσοτικοί. Καταφέραμε και προχωρήσαμε σε διεθνείς αναγνωρίσεις με πολύ έμπειρους συνεργάτες, αναπτύσσοντας πολύ αξιόλογα και καινοτόμα προγράμματα, οι οποίες μπορούν να δώσουν στην TÜV AUSTRIA ACADEMY και κατ’ επέκταση στην TÜV AUSTRIA HELLAS, ένα ακόμα παραπάνω βήμα για την υλοποίηση του οράματός μας, να είμαστε ο leader στην επαγγελματική εκπαίδευση. Ειδικότερα, η αναγνώρισή μας από την INTERNATIONAL AIR TRANSPORT ASSOCIATION (IATA), ως Regional Training Partner, είναι αξιοσημείωτη, επειδή μιλάμε κατ’ αρχάς για μία συνεργασία με έναν τεράστιο οργανισμό, το μεγαλύτερο στον τομέα των Αερομεταφορών. Ταυτόχρονα ελπίζουμε να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάδειξη της Ελλάδας ως διεθνές κέντρο υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης, αφού τα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται στην παγκόσμια αγορά. Επίσης, η αναγνώρισή μας από το διεθνούς φήμης Ινστιτούτο Διασφάλισης Ποιότητας και Διεθνές Μητρώο Πιστοποιημένων Επιθεωρητών CQI-IRCA, ως ο πρώτος πανελλαδικά Approved Training Partner (ATP) για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «EnMS – Επικεφαλής Επιθεωρητές Συστημάτων Διαχείρισης Ενέργειας | ISO 50001:2018, καταδεικνύει τη σοβαρότητα και τη μεθοδικότητα των συναδέλφων επιθεωρητών της εταιρίας μας, και το υψηλότατο επίπεδο κατάρτισης τους. Αναφορικά με τους ποσοτικούς στόχους, καταφέραμε να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο τους δείκτες μας σε σχέση με το 2018. Είχαμε αύξηση του συνόλου των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων, των τίτλων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ενώ και ο συνολικός μας τζίρος ήταν μεγαλύτερος από τον προϋπολογισμό μας.

Ερ.: Ποιοι είναι οι βασικοί σχεδιασμοί σας για το 2020;

Απ.: Οι σχεδιασμοί μας αφορούν στην προώθηση και αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, μέσω της ανάπτυξης νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, πέρα των κλασικών που είναι άμεσα συνδεδεμένα με τις υπηρεσίες της TÜV AUSTRIA HELLAS. Μετά τις επιτυχημένες συνεργασίες / αναγνωρίσεις του προηγούμενου έτους, σκοπεύουμε να μπούμε δυναμικά σε νέες αγορές. Έτσι λοιπόν αρχικά έχουμε προγραμματίσει να υλοποιήσουμε 12 διεθνή προγράμματα της ΙΑΤΑ, που δεν έχουν υλοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα από κανένα εκπαιδευτικό φορέα, τα οποία μπορούν να τα παρακολουθήσουν εκπαιδευόμενοι από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Έπειτα, με τους έμπειρους συνεργάτες μας σχεδιάσαμε και συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε νέα καινοτόμα προγράμματα, σε τομείς όπως είναι οι Εξαγωγές, η Εφοδιαστική Αλυσίδα, ο τομέας Τεχνικών-Κατασκευαστών, καθώς και τα New Generation Courses, που αφορούν σε εκπαιδευτικά προγράμματα νέας γενιάς, στον τομέα της Διοίκησης. Σκοπεύουμε να μπούμε στη διεθνή αγορά, σε χώρες που η εταιρία μας δραστηριοποιείται, όπως η Κύπρος, η Αλβανία, και η Μ. Ανατολή. Τέλος, πιστεύω ότι μέσα στο έτος θα μπορέσουμε να αναγνωριστούμε ως Approved Training Partner, από το Ινστιτούτο Διασφάλισης Ποιότητας και Διεθνές Μητρώο Πιστοποιημένων Επιθεωρητών CQI-IRCA και για άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ, που είναι προγράμματα ιδιαίτερα δημοφιλή στην αγορά εργασίας.

Ερ.: Κατά τη συγκρότηση ενός νέου εκπαιδευτικού προγράμματος τι είναι αυτό που βαραίνει περισσότερο, «η μοναδικότητα των ανθρώπων» ή «οι ανάγκες της αγοράς εργασίας;».

Απ.: Για τη δημιουργία ενός νέου εκπαιδευτικού προγράμματος υπολογίζουμε και τους δύο παράγοντες. Προφανώς και οι ανάγκες της αγοράς εργασίας λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη, για να προχωρήσουμε σε νέα προγράμματα, αφού η αγορά εξελίσσεται με νέους κανονισμούς στη βιομηχανία και στο εμπόριο, νέες εκδόσεις προτύπων κλπ, οπότε θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να ενημερώσουμε τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τα συγκεκριμένα αντικείμενα για τις αλλαγές αυτές. Παρόλα αυτά, η TÜV AUSTRIA ACADEMY και το υψηλά καταρτισμένο εκπαιδευτικό της προσωπικό, καλύπτει κάθε ανάγκη του σημερινού εργασιακού κόσμου και των συνεχώς μεταβαλλόμενων απαιτήσεων. Μπορούμε να υποστηρίξουμε τόσο τα τμήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού των ελληνικών επιχειρήσεων, όσο και τους καταρτιζόμενους, λειτουργώντας ταυτόχρονα ως σύμβουλοι εκπαίδευσης που αφουγκράζονται τις ανάγκες που προκύπτουν στον κάθε εργασιακό χώρο και να δημιουργήσουμε εκπαιδευτικά προγράμματα, προσαρμοσμένα στους στόχους της κάθε εταιρίας και του προσωπικού της. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε μία διαχρονική και ανθρωποκεντρική σχέση συνεργασιας μαζί τους. Πάνω από όλα λοιπόν και πέρα από τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, προτεραιότητα έχει ο άνθρωπος, που είναι άλλωστε και το επίκεντρο του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Ερ.: Κύριε Μαργέτη γιατί η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα;

Απ.: Προφανώς και δεν είμαι εγώ ο κατάλληλος άνθρωπος που θα σας απαντήσει σε αυτό το πολύ σοβαρό ερώτημα. Υποθέτω, από αυτά που όλοι μας καθημερινά διαβάζουμε και ενημερωνόμαστε, ότι παρότι οι δείκτες της ανεργίας μειώθηκαν σε σχέση με το προηγούμενο έτος, η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα για λόγους που όλοι γνωρίζουν και που ακόμη υφίστανται. Για αυτό το λόγο, η TUV AUSTRIA HELLAS, συμμετέχει ενεργά σε διάφορες δράσεις τόσο του Υπουργείου Ανάπτυξης για την βελτίωση των προσόντων εργαζομένων διαφόρων κλάδων όσο και του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσω του ΟΑΕΔ, για ανέργους διαφόρων ηλικιών. Τα προγράμματα αυτά έχουν ως στόχο την κατάρτιση και την πιστοποίηση των ωφελούμενων σε διάφορες διαπιστευμένες ειδικότητες, σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISO/IEC17024, προκειμένου αυτοί να εφοδιαστούν και να διαθέτουν τεκμηριωμένα περισσότερα προσόντα που είτε θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν την επαγγελματική τους εξέλιξη είτε θα τους προσφέρουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

Ερ.: Μία πρόσφατη έρευνα κατέδειξε ότι 7 στους 10 Έλληνες εργοδότες αδυνατούν να εντοπίσουν το κατάλληλο προσωπικό. Μπορεί η TÜV AUSTRIA ACADEMY να δώσει λύσεις μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματά της;

Απ.: Η TÜV AUSTRIA ACADEMY προσπαθεί μέσα από τα προγράμματά της και τις δράσεις της να βάλει ένα λιθαράκι για να βοηθήσει στη λύση του προβλήματος που αναφέρετε. Κατάλληλο προσωπικό σημαίνει εξειδικευμένο προσωπικό. Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα βαδίζουν προς αυτή τη λογική και κατεύθυνση:

Εξειδικευμένη εκπαίδευση -> Εξειδικευμένο προσωπικό -> Κατάλληλο προσωπικό

Η εξειδικευμενη εκπαίδευση είναι αυτή που θα διευκολύνει την παραμονή αλλά και την εξέλιξη των επαγγελματιών στο εργασιακό τους περιβάλλον, ενώ παράλληλα θα δώσει και τα εφόδια στους νέους συναδέλφους μας, για να μπορέσουν να επιβιώσουν στη ζούγκλα της αγοράς εργασίας. Η TÜV AUSTRIA ACADEMY ως φορέας συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης, μέσω των εξειδικευμένων επαγγελματικών προγραμμάτων που παρέχει στους εκπαιδευομένους της, αποσκοπεί στη διαρκή βελτίωση της επαγγελματικής ταυτότητάς τους, της επαγγελματικής επιτυχίας και ανέλιξής τους. Ταυτόχρονα, συνεργάζεται με ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το ΑΤΕΙ Πειραιά, κ.ά., παρέχοντας στους φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό, εξειδικευμένη τεχνική εκπαίδευση, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο σημερινό, σύγχρονο και ιδιαίτερα απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον.

Η ομάδα της TÜV AUSTRIA ACADEMY

  • Κατερίνα Μοσχούς, Head of Sales of TÜV AUSTRIA ACADEMY [email protected]
  • Εύα Κορδούτη, Sales Representative of TÜV AUSTRIA ACADEMY [email protected]
  • Βίκυ Μακραντώνη, Office Coordinator of TÜV AUSTRIA ACADEMY [email protected]
  • Πηνελόπη Παυλίδου, Coordinator of Education & Accommodations Inspection Departments of Northern Greece Branch Office [email protected]
  • Κατερίνα Τζωρτζάκη, Secretariat of Crete Branch Office [email protected]
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram