Καστοριά: Αρκούδα ήρθε τετ-α-τετ με δύο γυναίκες

Καστοριά: Αρκούδα ήρθε τετ-α-τετ με δύο γυναίκες

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το πρωί της Παρασκευής 11 Ιουλίου, στιγμές αγωνίας έζησε μια γυναίκα μαζί με το οκτάχρονο εγγονάκι της στους Αμπελόκηπους Καστοριάς, όταν βρέθηκαν ξαφνικά αντιμέτωπες με μια αρκούδα.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 10 το πρωί, σε δρόμο λίγο έξω από το χωριό αλλά εντός του οικισμού, την ώρα που η γυναίκα συνόδευε τη μικρή προς το σπίτι. Όπως περιγράφει στο protothema.gr, περπατούσαν κοντά σε κατοικίες, όταν είδαν ξαφνικά μια μεγάλη καφέ αρκούδα να πηδάει από έναν τοίχο και να εμφανίζεται μπροστά τους.

«Εκείνη τη στιγμή κρατούσα το ποδήλατο της μικρής στα χέρια μου. Η αρκούδα πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά μας. Η εγγονή μου τρόμαξε πολύ και άρχισε να τσιρίζει, ενώ έτρεξε προς το σπίτι», ανέφερε η γυναίκα. «Η αρκούδα “πάγωσε” και με κοιτούσε για λίγο, πριν πηδήξει τον φράχτη ενός γειτονικού σπιτιού και βρεθεί μπροστά σε μια γειτόνισσα, η οποία άρχισε να καλεί σε βοήθεια», πρόσθεσε.

Αν και οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ξαναδεί αρκούδες να κυκλοφορούν κοντά ή και μέσα στον οικισμό, η γυναίκα τόνισε πως για την ίδια ήταν μια πρωτόγνωρη και τρομακτική εμπειρία.

Το περιστατικό αναφέρθηκε άμεσα στο δασαρχείο και στην αστυνομία, που έσπευσαν στο σημείο. Ωστόσο, παρά τις έρευνες, η αρκούδα δεν εντοπίστηκε.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review
Arrow Ροή Ειδήσεων

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr