Καλλιάνος: «Μέσα σε 1 ώρα, σημειώθηκε το 1/10 της ετήσιας βροχόπτωσης στην Ατική»

«Η συγκεκριμένη κακοκαιρία είναι η πιο ισχυρή για φέτος»

Ακραία καιρικά φαινόμενα χτυπούν την Αττική από το πρωί της Πέμπτης (26/1) με την κακοκαιρία να σαρώνει πολλές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο, σε διάστημα μίας ώρας έπεσε το 1/10 της ετήσιας βροχόπτωσης στην Αττική γεγονός που προκάλεσε μεγάλα προβλήματα σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου.

«Μέσα σε 1 ώρα, σημειώθηκε σχεδόν το 1/10 της ετήσιας βροχόπτωσης στην Αττική με κατά τόπους απίστευτες ραγδαιότητες που άγγιζαν τα 280 mm/h! Ήταν πολύ ισχυρό το σύστημα που πέρασε πάνω από το νομό, όπως σας είχα ενημερώσει και προετοιμάσει από τα δελτία του MEGA εδώ και μέρες.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στη Λακωνία, μέσα σε λίγη ώρα σημειώθηκε το 1/4 (!!) της ετήσιας βροχόπτωσης, δείγμα ότι η συγκεκριμένη κακοκαιρία είναι η πιο ισχυρή για τον φετινό χειμώνα γι' αυτό και προκάλεσε τόσα προβλήματα.

Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε τις καταιγίδες που εκδηλώθηκαν τις μεσημεριανές ώρες της σημερινής ημέρας. Πραγματικά "χτυπήθηκε" το μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής και Νότιας Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς (προφανώς και της Αττικής) και της Κεντρικής Εύβοιας. Πλέον επηρεάζονται και οι Σποράδες», έγραψε στο Facebook ο Γιάννης Καλλιάνος.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram