Καλλιακμάνης για Ψυχικό: Ίσως ένα συμβόλαιο που έπρεπε να εκτελεστεί άμεσα
Το προφίλ των δραστών
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 για τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκαν οι δράστες, ο επίτιμος πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιανατολικής Αττικής Γ. Καλλιακμάνης σημείωσε πως το γεγονός ότι έπεσαν πολλές σφαίρες στο ίδιο σημείο, δείχνει πως ο εκτελεστής ήρθε πολύ κοντά στο θύμα με σταθερό χέρι και πυροβολούσε ακατάπαυστα για να πλήξει τον στόχο του.
Ο κ. Καλλιακμάνης είπε πως ελέγχεται το κίνητρο της δολοφονικής επίθεσης, ενώ η ΕΛΑΣ έχει εξαπολύσει κυνηγητό για τον εντοπισμό της μηχανής που χρησιμοποιήθηκε στην εκτέλεση. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει και κάποιος αυτόπτης μάρτυρας, ενώ συγκεντρώνεται βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες, ώστε να βρεθεί από πού ξεκίνησαν ο δράστης ή οι δράστες και ποια διαδρομή ακολούθησαν.
Παράλληλα, όπως ανέφερε, θα πρέπει να εξακριβωθεί αν το θύμα ήταν ο στόχος ή αν στόχευαν σε άλλο πρόσωπο της εταιρείας. Πρέπει να δούμε καταρχήν αν ο στόχος ήταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος ή ο συνέταιρός του γιατί το αυτοκίνητο είναι με leasing ανήκει στην εταιρεία, αλλά ο κύριος κάτοχος της εταιρείας είναι ο συνέταιρός του» σημείωσε. Ο κ. Καλλιακμάνης επισήμανε πως «οι συνέταιροι που έχουν την τεχνική εταιρεία δεν έχουν απασχολήσει την Ελληνική Αστυνομία».
Το προφίλ των δραστών
Εκτίμησε πως ίσως τις επόμενες ώρες να υπάρξει πιο ξεκάθαρη εικόνα για το κίνητρο, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο οι δράστες «να ήταν πληρωμένοι δολοφόνοι από το εξωτερικό που ίσως να ήρθα να εκτελέσουν κάποιο συμβόλαιο και να φύγουν».
«Όπως έγινε η συγκεκριμένη εκτέλεση δείχνει έναν πληρωμένο εκτελεστή. Έχουμε πολλών ειδών εγκλήματα, εγκλήματα πάθους, εγκλήματα για οικονομικές διάφορες. Εδώ όπως έγινε το χτύπημα δείχνει ότι είναι πληρωμένος ή πληρωμένοι εκτελεστές» πρόσθεσε, επιχειρώντας να σκιαγραφήσει το προφίλ των δραστών.
Για το γεγονός ότι επέλεξαν να δράσουν υπό το φως της ημέρας και σε ώρα αιχμής σχολίασε πως ίσως ήταν «ένα συμβόλαιο που έπρεπε να εκτελεστεί άμεσα».
Διαβάστε επίσης: Εκτέλεση στο Ψυχικό: «Ίσως σκότωσαν “λάθος άνθρωπο”»