Καλαμάτα: Σήμερα (06/06) η απολογία του 44χρονου γυναικοκτόνου

Ο 41χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης της γυναικοκτονίας της 39χρονης Βασιλικής στην Καλαμάτα αναμένεται να περάσει σήμερα το πρωί το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθεί, έχοντας εξαντλήσει το ανώτατο χρονικό περιθώριο προθεσμίας που προβλέπεται από τη διαδικασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπερασπιστική γραμμή που έχει διαμορφωθεί σε συνεργασία με τον συνήγορό του αναμένεται να κινηθεί γύρω από τον ισχυρισμό ότι το έγκλημα δεν υπήρξε προσχεδιασμένο, αλλά τελέστηκε εν βρασμώ ψυχικής ορμής.
Την ίδια ώρα, ανοιχτό παραμένει το ερώτημα εάν στην απολογία του θα γίνει επίκληση υλικού που φέρεται να προέρχεται από παράνομες ηχογραφήσεις της συζύγου του. Τα συγκεκριμένα ψηφιακά αρχεία έχουν ήδη εντοπιστεί σε αποθηκευτικά μέσα και εξετάζονται από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., με τις Αρχές να εκτιμούν ότι ενδέχεται να προσφέρουν κρίσιμα στοιχεία για την υπόθεση. Παράλληλα, οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία και στον επαγγελματικό χώρο του 41χρονου ήταν εξονυχιστικές.
Σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει ο δικηγόρος του, αναμένεται να ενταχθούν στη δικογραφία επιπλέον στοιχεία, τα οποία ενισχύουν τον ισχυρισμό ότι ο κατηγορούμενος δεν βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης. Ο ίδιος υποστήριξε ακόμη ότι η πραγματογνωμοσύνη της ιατροδικαστικής εξέτασης παραδόθηκε στην υπεράσπιση μόλις το πρωί της περασμένης Τετάρτης, γεγονός που, όπως ανέφερε, δεν επέτρεψε τον απαιτούμενο χρόνο μελέτης.
Παράλληλα, οι αστυνομικές Αρχές συνεχίζουν να διερευνούν τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνταν οι ηχογραφήσεις, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αποσαφηνιστεί αν χρησιμοποιήθηκε σύστημα παρακολούθησης, όπως κοριός ή κάμερα εντός της κατοικίας.
Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση
Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, σημείωσε ότι, παρά το γεγονός πως –όπως προκύπτει πλέον– υπήρχαν άνθρωποι στο στενό περιβάλλον της 39χρονης που γνώριζαν για περιστατικά σωματικής και ψυχολογικής βίας σε βάρος της, καμία σχετική πληροφορία δεν είχε περιέλθει στην Αστυνομία.
«Εδώ είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχε περιβάλλον το οποίο γνώριζε ότι η γυναίκα αυτή δεχόταν βία, όχι μόνο σωματική αλλά και ψυχολογική, αρκετά χρόνια πριν συμβεί το περιστατικό. Όμως ποτέ αυτή η πληροφορία δεν έφτασε στην Ελληνική Αστυνομία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η κ. Δημογλίδου επισήμανε ακόμη ότι μια έγκαιρη ενημέρωση των Αρχών θα μπορούσε ενδεχομένως να είχε αποτρέψει την τραγική κατάληξη. Όπως εξήγησε, το μοναδικό περιστατικό που είχε απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία σχετικά με τη συγκεκριμένη οικογένεια καταγράφηκε τον Νοέμβριο του 2025, ύστερα από τηλεφώνημα προσώπου από το περιβάλλον της γυναίκας, το οποίο ανησύχησε επειδή εκείνη δεν απαντούσε στις κλήσεις και δεν είχε εμφανιστεί σε προγραμματισμένη δραστηριότητα.
Ωστόσο, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ., κατά τη συγκεκριμένη παρέμβαση δεν υπήρξε καμία αναφορά σε ενδοοικογενειακή βία ή κακοποιητική συμπεριφορά, ούτε εντοπίστηκαν ενδείξεις που να προκαλούν υποψίες στους αστυνομικούς.
Στελέχη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Καλαμάτας που μετέβησαν στην οικία διαπίστωσαν ότι η γυναίκα βρισκόταν με τα δύο παιδιά της, χωρίς να παρουσιάζει εικόνα που να εγείρει ανησυχία. Όπως ανέφερε η κ. Δημογλίδου, οι αστυνομικοί φρόντισαν να συνομιλήσουν μαζί της ιδιαιτέρως, απομονώνοντάς την από τα παιδιά, χωρίς ωστόσο να προκύψει οποιοδήποτε στοιχείο που να παραπέμπει σε περιστατικό βίας.
Σε ό,τι αφορά τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαίωσε ότι η σορός έφερε πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, χτυπήματα, αλλά και αμυντικά τραύματα, στοιχεία που καταδεικνύουν προσπάθεια αντίστασης από την πλευρά του θύματος.
«Η σορός ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση», δήλωσε, διευκρινίζοντας ότι μέχρι στιγμής η ενημέρωση των Αρχών βασίζεται σε προφορικά στοιχεία από την αρμόδια ιατροδικαστική υπηρεσία, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση της πλήρους έκθεσης.
Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται και η ανεύρεση υπνωτικών χαπιών, με τις τοξικολογικές εξετάσεις να αναμένεται να δείξουν εάν υπήρξε χορήγηση φαρμακευτικών ουσιών στη γυναίκα χωρίς γνώση της.
Τέλος, η κ. Δημογλίδου ξεκαθάρισε ότι, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της έρευνας, τα ανήλικα παιδιά της οικογένειας δεν είχαν εκτεθεί σε οποιαδήποτε ουσία, κάτι που –όπως ανέφερε– θεωρείται δεδομένο από την πορεία της έρευνας.
- 29 λεπτά πριν Επιστρέφει η viral γραμμή λεωφορείου «666»
- 1 ώρα πριν Καλαμάτα: Σήμερα (06/06) η απολογία του 44χρονου γυναικοκτόνου
- 1 ώρα πριν Εορτολόγιο: Δείτε ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Σάββατο 6/6/2026
















