Καλαμαριά: Κακουργηματική δίωξη στον 34χρονο που πάτησε γάτα με το αυτοκίνητό του

Έντονη κινητοποίηση προκάλεσε στην Καλαμαριά το σοκαριστικό περιστατικό κακοποίησης ζώου, που ήρθε στη δημοσιότητα μέσω ενός ανατριχιαστικού βίντεο.
Ο 34χρονος, που φέρεται να κλώτσησε και να πάτησε με το όχημά του μια γάτα, εμφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης (4/6) ενώπιον της Εισαγγελέως Ποινικής Δίωξης Θεσσαλονίκης.
Το βίντεο – ντοκουμέντο, που τράβηξε περίοικος, απεικονίζει ξεκάθαρα τη βίαιη πράξη και προκάλεσε κύμα οργής στα κοινωνικά δίκτυα.
Η Αστυνομία Καλαμαριάς, αξιοποιώντας το οπτικό υλικό, ταυτοποίησε άμεσα τον δράστη και προχώρησε στη σύλληψή του.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του 34χρονου εντοπίστηκαν:
- Ναρκωτική ουσία (76,33 γραμμάρια)
- Ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα
- Αναδιπλούμενο μαχαίρι
- Ποσό 4.500 ευρώ
- Πλαστικοποιημένη κάρτα για επιμερισμό ναρκωτικών
Η δικογραφία περιλαμβάνει κατηγορίες για κακοποίηση και θανάτωση ζώου συντροφιάς – πράξη που επιφέρει βαριά διοικητικά πρόστιμα – καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και οπλοκατοχή.
Η εισαγγελέας άσκησε κακουργηματική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών, αγορά και κατοχή, ενώ ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί σε ανακριτή. Μέχρι τότε, παραμένει υπό κράτηση.
Τι προβλέπει η νομοθεσία για κακοποίηση ζώων;
Η ισχύουσα αυστηρή νομοθεσία προβλέπει ποινές φυλάκισης και υψηλά πρόστιμα για εγκλήματα κατά της ζωής ζώων συντροφιάς, με στόχο την αποτροπή αντίστοιχων αποτρόπαιων πράξεων.
- 2 λεπτά πριν Αυξήσεις συντάξεων στο Δημόσιο: Ποιοι θα λαμβάνουν έως το 80% των αποδοχών τους
- 5 λεπτά πριν Καλαμάτα: Στον Ανακριτή ο 41χρονος για τη δολοφονία της συζύγου του – Τι αποκαλύπτουν οι μαρτυρίες
- 18 λεπτά πριν ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2026: Σήμερα (4/6) η ηλεκτρονική κληρωτίδα – Έρχονται τα αποτελέσματα για 2.628 μόνιμες προσλήψεις















