Κακοκαιρία στην Κρήτη: "Άμεσες αποζημιώσεις και αποκατάσταση υποδομών"

Όσα πρέπει να ξέρετε
Επί τόπου στις πληγείσες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα περιοχές της Κρήτης βρίσκεται κυβερνητικό κλιμάκιο, υπό τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιο.

Επί τόπου στις πληγείσες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα περιοχές της Κρήτης βρίσκεται κυβερνητικό κλιμάκιο, υπό τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιο.

Σε σύσκεψη, στην Περιφέρεια Κρήτης, που συμμετείχαν ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης και οι δημοτικές αρχές των Δήμων Χερσονήσου, Οροπεδίου Λασιθίου και Μινώα Πεδιάδας έγινε αποτίμηση της κατάστασης και συμφωνήθηκε η ανάγκη για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, καθώς και την αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών. 

«Κινούμαστε γρήγορα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους, ώστε και οι πολίτες να αποζημιωθούν άμεσα και οι δημόσιες υποδομές να αποκατασταθούν, αλλά και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, προκειμένου κάποια πράγματα να μην επαναληφθούν», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, κατά την αυτοψία του κλιμακίου στα Μάλια, ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη στον Δήμο Μυλοπόταμου.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο, που αυτή την ώρα πραγματοποιεί αυτοψία στις πληγείσες περιοχές, αποτελείται επίσης από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον γενικό γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, και συνοδεύεται από τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού και βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη και τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Μεταφορών και βουλευτή Ρεθύμνου, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Διαβάστε επίσης:

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram