Κακοκαιρία στη Φλώρινα: Χαλάζι και ισχυρή βροχή προκάλεσαν πλημμύρες και μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες
Σημαντικά προβλήματα προκάλεσε η έντονη κακοκαιρία που έπληξε τη Βεγόρα Αμυνταίου, στη Φλώρινα, το βράδυ της Τετάρτης (24/6), με ισχυρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση να προκαλούν πλημμυρικά φαινόμενα και εκτεταμένες ζημιές στον αγροτικό τομέα.
Οι μεγάλες ποσότητες νερού που έπεσαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μετέτρεψαν δρόμους και χωράφια σε χειμάρρους, δημιουργώντας προβλήματα σε αρκετά σημεία της περιοχής.
Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες
Οι μεγαλύτερες επιπτώσεις καταγράφονται στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, καθώς παραγωγοί κάνουν λόγο για σοβαρές καταστροφές στις καλλιέργειές τους.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το χαλάζι προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε αμπελώνες, αλλά και σε δενδροκαλλιέργειες με ροδάκινα και κεράσια.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές Μανιάκι και Αντίγονο, όπου οι αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλες απώλειες στην παραγωγή τους.
Υποχώρησε περίφραξη γηπέδου
Η ένταση της κακοκαιρίας προκάλεσε ζημιές και σε υποδομές της περιοχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η περίφραξη του γηπέδου 5×5 στη Βεγόρα κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε αγροτικά μηχανήματα που ήταν σταθμευμένα σε γειτονικό οικόπεδο.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες καταγράφουν τις ζημιές που άφησε πίσω της η έντονη κακοκαιρία.
- 3 λεπτά πριν Η πρώτη συνέντευξη Τσίπρα ως πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ.
- 4 λεπτά πριν Θερινές εκπτώσεις 2026: Πότε ξεκινούν, ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα και τι πρέπει να προσέξετε
- 12 λεπτά πριν Δήμος Κιλκίς: 83 προσλήψεις για καθαριότητα στα σχολεία – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

















