Καιρός: Ξανά στα κόκκινα ο υδράργυρος – Πότε έρχεται το νέο 44άρι

Καιρός: Ξανά στα κόκκινα ο υδράργυρος – Πότε έρχεται το νέο 44άρι

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέο κύμα ζέστης αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή, με τον υδράργυρο να επιστρέφει στα «κόκκινα», καθώς θερμή αέρια μάζα πλησιάζει από την Παρασκευή, οδηγώντας σε αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας, αρκετά πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Απόψε 06/08, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αν και τοπικά θα παρατηρηθούν αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά. Κατά τις αυγινές ώρες, είναι πιθανό να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη, κυρίως στις νοτιοανατολικές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, ασθενείς έως μέτριοι (3 με 4 μποφόρ), ενώ η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, με εξαίρεση τα δυτικά όπου θα παραμείνει μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει γύρω στους 24°C στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 20°C στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο Πέμπτη 07/08, αναμένεται καλοκαιρινός καιρός, με ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, ενώ το απόγευμα τοπικά στα νοτιοδυτικά παράλια θα ενισχυθούν έως και 5 μποφόρ.

Η θάλασσα θα παραμείνει μέχρι λίγο ταραγμένη, και στα δυτικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, αγγίζοντας τους 37°C στο εσωτερικό, γύρω στους 34°C στα ανατολικά και βόρεια παράλια, 31°C στα δυτικά και νοτιοδυτικά παράλια και 30°C στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο καιρός θα παραμείνει αίθριος, με ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους (3 μποφόρ) και θάλασσα σταδιακά μέχρι λίγο ταραγμένη.

Από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή, ο καιρός θα διατηρηθεί κυρίως αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, με κορύφωση μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Αναμένεται να ξεπεράσει τους 40°C, ενώ σε κάποιες περιοχές πιθανόν να φτάσει ακόμη και τους 44°C, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Ενδεικτικός Πίνακας Θερμοκρασιών

ΠεριοχήΤετάρτη ΒράδυΠέμπτη ΗμέραΠέμπτη ΒράδυΠαρασκευήΣάββατοΚυριακή
Κυρίως Ηπειρωτικά24372640+42+43-44
Δυτικά Παράλια243125333536
ΝΔ & Ανατολικά Παράλια243425363839
Ορεινά203021323435
Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr