Καιρός: Επιμένει η ζέστη μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου – Τι δείχνουν τα νέα προγνωστικά
Με υψηλές θερμοκρασίες στα δυτικά, ενισχυμένα μελτέμια στο Αιγαίο και απογευματινές μπόρες σε ηπειρωτικές περιοχές ξεκινά ο Σεπτέμβριος.
Τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν, μάλιστα, ότι οι ιδιαίτερα θερμές συνθήκες δεν θα αποτελέσουν ένα σύντομο «διάλειμμα», καθώς η ζέστη φαίνεται πως θα επιμείνει μέχρι και τα μέσα του μήνα.
Πού θα φτάσει σήμερα τους 37 βαθμούς η θερμοκρασία
Για σήμερα, Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Από το μεσημέρι, ωστόσο, αναμένεται να αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία. Κυρίως στις ορεινές περιοχές δεν αποκλείεται να σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις, φτάνοντας τοπικά στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα ανέβει στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά ηπειρωτικά, ενώ στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και το Ιόνιο θα φτάσει τους 34 βαθμούς. Χαμηλότερες θα είναι οι μέγιστες στις Κυκλάδες και το βόρειο Αιγαίο, όπου ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 30 βαθμούς.
Έως 35 βαθμούς στην Αττική
Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στα ανατολικά του νομού θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα παραμείνουν ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 33 βαθμούς.
Περισσότερες μπόρες την Πέμπτη
Την Τετάρτη το σκηνικό του καιρού δεν αναμένεται να παρουσιάσει σημαντικές μεταβολές, τόσο ως προς τη θερμοκρασία όσο και ως προς την ένταση των ανέμων.
Αλλαγή αναμένεται την Πέμπτη, όταν η ατμοσφαιρική αστάθεια θα ενισχυθεί. Οι απογευματινές μπόρες θα είναι περισσότερες και θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, ενώ παράλληλα προβλέπεται υποχώρηση της θερμοκρασίας.
Ενισχύονται τα μελτέμια Παρασκευή και Σάββατο
Την Παρασκευή και το Σάββατο η αστάθεια θα περιοριστεί και στο προσκήνιο θα περάσουν τα μελτέμια.
Οι βόρειοι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν στο Αιγαίο, διατηρώντας χαμηλότερα τη θερμοκρασία κυρίως στα ανατολικά και τα νησιωτικά τμήματα.
Νέος κύκλος ζέστης από την Κυριακή
Από την Κυριακή οι βοριάδες αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά και η θερμοκρασία να πάρει ξανά την ανηφόρα.
Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι ανοίγει ένας νέος κύκλος ζέστης, ο οποίος δεν αποκλείεται να διατηρηθεί και κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.
Οι ενδείξεις για ιδιαίτερα θερμές συνθήκες επιμένουν μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου, με την εξέλιξη της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
- 3 λεπτά πριν Φορολογικό ημερολόγιο Σεπτεμβρίου – Οι βασικές υποχρεώσεις
- 7 λεπτά πριν Στο τραπέζι νέα ΕΑΣ: Μικρότερη επιβάρυνση και αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού
- 9 λεπτά πριν ΑΣΕΠ: Έλεγχος και υποβολή δικαιολογητικών σε τέσσερις προκηρύξεις για 3.716 θέσεις








