Καιρός: Έντονες καταιγίδες τις επόμενες ώρες (και στην Αττική)

Σε κατάσταση υψηλού βαθμού συναγερμού εισέρχεται η Αττική τις επόμενες ώρες — η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) έχει εκδώσει πορτοκαλί προειδοποίηση για καταιγίδες, δυνατούς ανέμους, χαλάζι και τοπικές πλημμύρες έως τις 23:00 σήμερα (4/11).
Καιρός: Τι προβλέπεται
- Μετά τις 18:00 προβλέπεται ομαλή αλλαγή: ο ουρανός θα καλυφθεί γρήγορα από σύννεφα, η θερμοκρασία θα πέσει προς τους 20 °C.
- Ωστόσο, από τις 19:00 και μετά, η κατάσταση επιδεινώνεται: έντονα καταιγιδοφόρα κύματα, πιθανόν με χαλάζι, ισχυρά ριπαίους ανέμους και ραγδαία βροχόπτωση — κατά τόπους έως 30-40 mm μέσα σε λίγες ώρες.
- Μετά τις 23:00, η προειδοποίηση μετατρέπεται σε κίτρινο επίπεδο για βροχή έως την επόμενη ημέρα (18:00), αλλά ο κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα και δύσκολη κυκλοφορία παραμένει.
Συναγερμός για το επόμενο διάστημα
Ακόμη κι αν η ένταση των φαινομένων υποχωρήσει μετά τα μεσάνυχτα, υπάρχει κίνδυνος για τοπικές πλημμύρες και κατολισθήσεις.
Η ΕΜΥ συστήνει εγρήγορση – μην υποτιμήσετε τις επόμενες ώρες.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ
Πορτοκαλί προειδοποίηση
Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού με α.α 18 που εκδόθηκε τη Δευτέρα (03-11-25) επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις.
Συγκεκριμένα: Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από το μεσημέρι της Τρίτης (04-11-2025) έως και το βράδυ της Τετάρτης (05-11-2025) σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και του βορειοδυτικού Αιγαίου.
Πιο αναλυτικά, κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα προβλέπονται:
α. Στη Χαλκιδική και την περιοχή της Λήμνου σήμερα Τρίτη έως και αργά τη νύχτα.
β. Στις Σποράδες και την ανατολική Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία) από αργά το απόγευμα της Τρίτης έως το μεσημέρι της Τετάρτης.
γ. Στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) σήμερα Τρίτη από νωρίς το απόγευμα έως και τις βραδινές ώρες.
δ. Στην κεντρική και βόρεια Εύβοια την Τετάρτη από το πρωί έως τις βραδινές ώρες.
Μπορείτε να έχετε μια γενική εικόνα για την εξέλιξη του καιρού, μέσα από την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (oldportal.emy.gr).
Το παρόν Έκτακτο Δελτίο θα ανανεωθεί σε 12 ώρες.
Ενημερωθείτε και μέσω των επίσημων προειδοποιήσεων του Meteoalarm σε Ελλάδα και Ευρώπη.
- 5 λεπτά πριν Αθωώθηκε ο Κώστας Ανεστίδης στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
- 14 λεπτά πριν Παπαθανάσης: 110 εκατ. ευρώ για 18 νέα έργα στη Δυτική Μακεδονία
- 20 λεπτά πριν Ζεφύρι: Σε κρίσιμη κατάσταση η 3χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο















