Και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο ζητά παράταση της απογραφής για την ψηφιακή κάρτα

Οι αυξημένες υποχρεώσεις των λογιστών δεν επιτρέπουν την τήρηση του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος
Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κατέθεσε το αίτημα παράτασης στην απογραφική διαδικασία, τουλάχιστον έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Μετά την επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κώστα Χατζηδάκη, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, ζητώντας τη χρονική παράταση των δύο διαδικασιών που προβλέπονται από τη νομοθεσία για την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, λόγω της πραγματικής και απολύτως δικαιολογημένης αδυναμίας των εμπορικών επιχειρήσεων και των λογιστικών γραφείων να ανταποκριθούν στα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, ακολούθησε η σημερινή παρέμβαση του Ε.Ε.Α. που ζητά παράταση της διαδικασίας απογραφής των επιχειρήσεων για την ψηφιακή κάρτα.

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πραγματοποίησε επαφές με τον Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη και τη Γενική Γραμματέα Εργασιακών Σχέσεων, Άννα Στρατινάκη, για ένα θέμα που απασχολεί όλο τον λογιστικό κλάδο, αλλά και την συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων της χώρας.

Πρόκειται για την απογραφική διαδικασία της ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας, από όλες τις επιχειρήσεις – εργοδότες της χώρας, με την σχετική προθεσμία να εκπνέει στο τέλος Νοεμβρίου.

Όπως εξήγησε ο κ. Χατζηθεοδοσίου στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, οι αυξημένες υποχρεώσεις των λογιστών δεν επιτρέπουν την τήρηση του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κατέθεσε το αίτημα παράτασης στην απογραφική διαδικασία, τουλάχιστον έως το τέλος Φεβρουαρίου, κάτι που αποτελεί και αίτημα των μελών της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. που υποστηρίζουν ότι αυτή η διαδικασία είναι νέα για όλους και ότι οι οδηγίες που έχουν λάβει για τις υποβολές που πρέπει να γίνουν, δεν είναι ιδιαιτέρως κατατοπιστικές.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram