Καύσιμα: Έρχεται πτώση στις τιμές- Πότε θα φανεί στην αντλία

Καύσιμα: Έρχεται πτώση στις τιμές- Πότε θα φανεί στην αντλία
Αποκλιμάκωση στις τιμές των καυσίμων

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τους καταναλωτές, καθώς αναμένεται αποκλιμάκωση στις τιμές των καυσίμων μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ακριβή η έξοδος του Πάσχα

Οι εκδρομείς του Πάσχα αναγκάστηκαν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους με υψηλές τιμές, που ξεπέρασαν τα 2 ευρώ το λίτρο για βενζίνη και πετρέλαιο. Ωστόσο, εκτιμάται ότι η επιστροφή τους θα γίνει με χαμηλότερο κόστος, λόγω της πτώσης των διεθνών τιμών.

Πότε θα φανεί η μείωση

Τα πρώτα σημάδια αποκλιμάκωσης αναμένεται να εμφανιστούν στην αντλία μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς η μείωση των διεθνών τιμών περνά με καθυστέρηση στην αγορά.

Όπως σημειώνει ο Μιχάλης Κιούσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, εφόσον συνεχιστεί η πτωτική πορεία, οι τιμές ενδέχεται να αρχίσουν να μειώνονται από την Τρίτη του Πάσχα.

Αντίθετες τάσεις σε διεθνές και εγχώριο επίπεδο

Αν και οι διεθνείς τιμές καταγράφουν πτώση, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν αυξήσεις τόσο στη χονδρική όσο και στη λιανική αγορά, γεγονός που εξηγείται από τη χρονική καθυστέρηση στη μετακύλιση των τιμών.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr