Ιταλία: Τραγωδία με νεκρά βρέφη σε νοσοκομείο- Μόλυνση από … υγρό πιάτων!
Σοκαρισμένη είναι η ιταλική κοινωνία μετά τον θάνατο δύο πρόωρων βρεφών στο νοσοκομείο San Maurizio του Μπολτσάνο. Τα νεογνά, που ζύγιζαν λιγότερο από ένα κιλό και γεννήθηκαν μόλις στις 23 και 27 εβδομάδες κύησης, υπέκυψαν στις 12 και 13 Αυγούστου έπειτα από λοίμωξη με το επικίνδυνο βακτήριο Serratia marcescens.
Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, η πιθανή πηγή μόλυνσης συνδέεται με βιομηχανικό απορρυπαντικό πιάτων που χρησιμοποιούσε το νοσοκομείο και αποσύρθηκε άμεσα. Οι διευθυντές του νοσοκομείου παραδέχονται ότι το βακτήριο δεν είναι σπάνιο σε ΜΕΝΝ, ωστόσο η ευαλωτότητα των πρόωρων βρεφών το καθιστά θανατηφόρο.
Μέχρι νεωτέρας, η μονάδα δεν θα δέχεται πρόωρα υψηλού κινδύνου, ενώ η Εισαγγελία του Μπολτσάνο εξετάζει το ενδεχόμενο ευθυνών και πιθανές ποινικές διώξεις.
- Μόλις τώρα ΔΕΗ: Προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ για 20 ειδικότητες – Στείλτε βιογραφικό
- 2 λεπτά πριν Στρατιωτικές Σχολές: Δωρεάν συγγράμματα για πρώτη φορά – Τι αλλάζει από φέτος
- 21 λεπτά πριν Κεραμέως: Το φύλο δεν μπορεί να επηρεάζει τον μισθό – Τι αλλάζει στην αγορά εργασίας



















