Ιταλία: Τραγωδία με νεκρά βρέφη σε νοσοκομείο- Μόλυνση από … υγρό πιάτων!
Σοκαρισμένη είναι η ιταλική κοινωνία μετά τον θάνατο δύο πρόωρων βρεφών στο νοσοκομείο San Maurizio του Μπολτσάνο. Τα νεογνά, που ζύγιζαν λιγότερο από ένα κιλό και γεννήθηκαν μόλις στις 23 και 27 εβδομάδες κύησης, υπέκυψαν στις 12 και 13 Αυγούστου έπειτα από λοίμωξη με το επικίνδυνο βακτήριο Serratia marcescens.
Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, η πιθανή πηγή μόλυνσης συνδέεται με βιομηχανικό απορρυπαντικό πιάτων που χρησιμοποιούσε το νοσοκομείο και αποσύρθηκε άμεσα. Οι διευθυντές του νοσοκομείου παραδέχονται ότι το βακτήριο δεν είναι σπάνιο σε ΜΕΝΝ, ωστόσο η ευαλωτότητα των πρόωρων βρεφών το καθιστά θανατηφόρο.
Μέχρι νεωτέρας, η μονάδα δεν θα δέχεται πρόωρα υψηλού κινδύνου, ενώ η Εισαγγελία του Μπολτσάνο εξετάζει το ενδεχόμενο ευθυνών και πιθανές ποινικές διώξεις.
- 10 λεπτά πριν Ασφάλεια στα ΜΜΜ: Το πρόγραμμα «Αριάδνη» στην υπηρεσία των πολιτών
- 15 λεπτά πριν Κρίσιμες ώρες για τον 4χρονο από την Καστοριά: Διασωληνωμένος στο Ιπποκράτειο μετά από πνιγμό σε πισίνα
- 27 λεπτά πριν Ρόδος: 17χρονη καταγγέλλει πολύωρο ξυλοδαρμό από τον 23χρονο σύντροφό της – Δέκα κακώσεις κατέγραψε ο ιατροδικαστής







