Ισραήλ: Πύραυλος από την Υεμένη κοντά σε αεροδρόμιο - «Θα απαντήσουμε 7 φορές πιο δυνατά»
Έξι τραυματίες, απειλές για αντίποινα


Έξι τραυματίες και ισχυρή κινητοποίηση των ισραηλινών αρχών είναι ο απολογισμός της πτώσης πυραύλου ή συντριμμιών κοντά στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, στα περίχωρα του Τελ Αβίβ, το πρωί της Κυριακής. Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, το περιστατικό σημειώθηκε έπειτα από αναχαίτιση πυραύλου που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη, πιθανώς από τις δυνάμεις των Χούθι.
Το βλήμα έπεσε κοντά στον κεντρικό τερματικό σταθμό του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας, προκαλώντας έκρηξη και πανικό. Αν και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξαν νεκροί, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη και δύο ακόμη καθ’ οδόν προς καταφύγιο. Ένας εξ αυτών νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.
Βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – χωρίς να έχει επαληθευτεί – δείχνει οδηγούς να σταματούν τα οχήματά τους και να αναζητούν κάλυψη, ενώ ένα σύννεφο μαύρου καπνού υψώνεται κοντά στον αερολιμένα.
Αντίδραση Ισραήλ: «Θα απαντήσουμε 7 φορές πιο δυνατά»
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ, δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Όποιος μας χτυπήσει, θα τον χτυπήσουμε επτά φορές πιο δυνατά», υπογραμμίζοντας την πρόθεση της χώρας για δυναμικά αντίποινα.
Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρί, σε τηλεοπτική του δήλωση τόνισε ότι το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ «δεν είναι πλέον ασφαλές για αεροπορικά ταξίδια».
Το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν λειτουργεί ξανά κανονικά, μετά από σύντομη διακοπή πτήσεων για λόγους ασφαλείας.