Ιράν: Τουλάχιστον 40 νεκροί και 1.100 τραυματίες από την έκρηξη στο Μπάνταρ Αμπάς

Ιράν: Τουλάχιστον 40 νεκροί και 1.100 τραυματίες από την έκρηξη στο Μπάνταρ Αμπάς

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τουλάχιστον 40 νεκροί και 1.100 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς στο Ιράν.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 28 νεκρούς.

«Η αιτία της έκρηξης ήταν τα χημικά που υπήρχαν μέσα στα εμπορευματοκιβώτια»[ … ] «Ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Διαχείρισης Κρίσεων είχε εκδώσει προειδοποιήσεις για αυτό το λιμάνι στη διάρκεια επισκέψεών του εκεί και είχε επισημάνει την πιθανότητα κινδύνου», δήλωσε ο Χοσεΐν Ζαφάρι, εκπρόσωπος του οργανισμού διαχείρισης κρίσεων του Ιράν, στο πρακτορείο IRNA.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας, η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, ώστε έσπασαν τζάμια σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων γύρω από το Μπάνταρ Αμπάς, που βρίσκεται κοντά στα προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές σε εμπορευματοκιβώτια.

Φωτογραφίες: AP

image
image

Από το ωστικό κύμα της έκρηξης, έσπασαν τζάμια κτιρίων σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων. Η έκρηξη έγινε αισθητή μέχρι το Κεσμ, ένα νησί που βρίσκεται 26 χιλιόμετρα νότια του λιμανιού, ανέφεραν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Πούτιν στέλνει βοήθεια στο Ιράν – Εκφράζει λόγια “συμπαράστασης και στήριξης” στις οικογένειες των θυμάτων

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή για την αποστολή πυροσβεστικών αεροσκαφών και ομάδων διάσωσης στο Ιράν, προκειμένου να συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς. Παράλληλα, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου την Κυριακή (27/04).

Σε μήνυμά του, το οποίο αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, ο Πούτιν εξέφρασε «ειλικρινή λόγια συμπαράστασης και στήριξης» προς τις οικογένειες που επλήγησαν από την τραγωδία, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Στο σημείο της τραγωδίας μεταβαίνει επίσης ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

image
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν παρίστανται σε τελετή υπογραφής εγγράφων στη Μόσχα, Ρωσία, στις 17 Ιανουαρίου 2025, Reuters
Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr

Domain Name:workenter.gr
Νόμιμος εκπρόσωπος:Παναγής Γκιόλμας
Ιδιοκτησία:GATEWORK Α.Ε.
ΑΦΜ:800904236
ΓΕΜΗ:144568701000
Αρμόδια ΔΟΥ:ΦΑΕ Αθήνας
Διαχειριστής Ιστοσελίδας:Παναγής Γκιόλμας
Διευθυντής Ιστοσελίδας:Παναγής Γκιόλμας
Διευθυντής Σύνταξης:Πέτρος Παπαβασιλείου
Διεύθυνση:Ζωοδόχου Πηγής 1Α &
Ακαδημίας 70, Τ.Κ. 10678,
Αθήνα
Tηλεφωνικό κέντρο:2119555050
Email: ypiresies@workenter.gr
Πρακτορείο Φωτογραφιών:Eurokinissi
Cookies