Ηράκλειο: Πού θα γίνει ο προσωρινός χώρος φιλοξενίας μεταναστών – Στο τραπέζι νέες προτάσεις

Ηράκλειο: Πού θα γίνει ο προσωρινός χώρος φιλοξενίας μεταναστών – Στο τραπέζι νέες προτάσεις
Ηράκλειο: Πού θα γίνει ο προσωρινός χώρος φιλοξενίας μεταναστών – Στο τραπέζι νέες προτάσεις

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο Ηράκλειο παραμένει ανοιχτό το ζήτημα της δημιουργίας προσωρινού χώρου φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, μετά την τηλεδιάσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνου Πλεύρη με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν εξεταστεί πέντε πιθανοί χώροι στον Νομό Ηρακλείου: έκταση στο Σκαλάνι, ο χώρος του «Φάρου» στη Νέα Αλικαρνασσό, τα πρώην στρατόπεδα Μπετεινάκη και Ζωγραφάκη, καθώς και το ακίνητο της ΕΑΣΗ στις Μαλάδες, το οποίο φαίνεται να συγκεντρώνει τις περισσότερες προδιαγραφές.

Ωστόσο, η περίπτωση των Μαλάδων έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από κατοίκους και φορείς, με τον Δήμο Ηρακλείου να έχει εκφράσει καθαρά την αντίθεσή του. Ο δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός επανέλαβε ότι το «όχι» στις Μαλάδες δεν είναι αφοριστικό, αλλά βασίζεται σε συγκεκριμένους λόγους.

Από την πλευρά του, το υπουργείο ζητά από την τοπική αυτοδιοίκηση και τους βουλευτές του Ηρακλείου να καταθέσουν εναλλακτικές προτάσεις, ώστε να βρεθεί λύση για τη διαχείριση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr