Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν 4 απάτες με λεία 37.000 ευρώ

Στην άμεση εξιχνίαση τεσσάρων υποθέσεων τηλεφωνικής απάτης στο Ηράκλειο, εκ των οποίων δύο τετελεσμένες και δύο απόπειρες, προχώρησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου.
Σημαντικό: Για να βλέπεις πρώτος παρόμοια θέματα, μπες ΕΔΩ και κάνε τικ στο τετραγωνίδιο του workenter.gr!
Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 23χρονος, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες.
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, στις 18 και 19 Μαΐου, άγνωστοι επικοινωνούσαν τηλεφωνικά κυρίως με ηλικιωμένους στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, παριστάνοντας υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.: «Η εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Ηρακλείου είχε σαν αποτέλεσμα την άμεση εξιχνίαση -4- περιπτώσεων τηλεφωνικής απάτης (2 τετελεσμένες και 2 απόπειρες) στο Ηράκλειο και τη σύλληψη ενός ημεδαπού κατηγορούμενου για εγκληματική ομάδα που ενεργούσε απάτες.
Ειδικότερα, στις 18 και 19/05/2026 άγνωστοι επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με ηλικιωμένα κυρίως άτομα στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου παρουσιαζόμενοι ως υπάλληλοι εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας και προφασιζόμενοι κίνδυνο από διαρροή τα έπειθαν να απομακρύνουν τιμαλφή και κοσμήματα σε μη επιτηρούμενο εξωτερικό χώρο από οπού εν συνεχεία παραλάμβανε άγνωστο άτομο .
Με αυτό τον τρόπο είχαν αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και κοσμήματα αξίας 37.000 ευρώ.
Από την αξιοποίηση στοιχείων της ανωτέρω υπηρεσίας ταυτοποιήθηκε 23χρονος ημεδαπός ο οποίος με ΙΧΕ αυτοκίνητο μετέβαινε στις οικίες παθόντων και παραλάμβανε τα ανωτέρω τιμαλφή.
Ο ημεδαπός εντοπίσθηκε βραδινές ώρες χθες (19.05.2026) στα Χανιά από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χανίων κατά το χρόνο που είχε επιβιβαστεί με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε πλοίο πριν τον απόπλου του με προορισμό τον Πειραιά ,και ακινητοποιήθηκε.
Σε έλεγχο που του έγινε και σε έρευνα στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το σύνολο το αφαιρεθέντων κοσμημάτων και μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας.
Αφαιρεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στους κατόχους τους ενώ κατασχέθηκε ΙΧΕ αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου».
- 38 λεπτά πριν Ποια ψηφία να αποφεύγεις στη λοταρία – Τι λέει ειδικός στα τυχερά παιχνίδια
- 1 ώρα πριν Δεν σε παίρνει ο ύπνος; 7 πρακτικές που βοηθούν
- 2 ώρες πριν Σήμερα η κηδεία του Νάσου Αθανασίου- Πότε και πού θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία















