ΗΠΑ: Μακελειό σε σχολείο στο Ουισκόνσιν – Ανήλικη η δράστης

Ένοπλη επίθεση έλαβε χώρα τη Δευτέρα (16/12) στο Ουισκόνσιν, καθώς 15χρονη κοπέλα άνοιξε πυρ σε χριστιανικό σχολείο της πολιτείας, σκοτώνοντας 2 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 6.
Θύματα είναι ένας μαθητής, ένας δάσκαλος καθώς και η ίδια η δράστης καθώς μόλις πυροβόλησε στην αίθουσα -η οποία ήταν γεμάτη μαθητές διαφόρων ηλικιών- έστρεψε το όπλο στον εαυτό της και αυτοκτόνησε. Ανάμεσα στους τραυματίες, 2 άτομα βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και δίνουν μάχη για τη ζωή τους, σύμφωνα με δηλώσεις του αρχηγού της αστυνομίας του Μάντισον, Σον Μπαρνς.
Το περιστατικό διαπράχθηκε στο Abundant Life Christian School, ιδιωτικό χριστιανικό σχολείο στη Μάντισον, την πρωτεύουσα της πολιτείας Ουισκόνσιν.

Όσον αφορά στην 15χρονη δράστη, «Ήταν μαθήτρια του σχολείου και τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι είναι νεκρή εξαιτίας τραύματος από σφαίρα που προκάλεσε η ίδια στον εαυτό της», πρόσθεσε ο Σον Μπαρνς. Η έφηβη χρησιμοποίησε πιστόλι και υπέστη αυτοτραυματισμό από πυροβολισμό και διαπιστώθηκε ο θάνατός της στο δρόμο για το νοσοκομείο, συνέχισε ο Μπαρνς.
Το μανιφέστο “μίσους” της 15χρονης
Ένα υποτιθέμενο μανιφέστο που υποστηρίζει ριζοσπαστικές απόψεις μίσους κυκλοφορεί στο διαδίκτυο σε λογαριασμούς των social media που φέρεται να ανήκαν στην έφηβη, χωρίς να επιβεβαιώνεται ακόμα από την αστυνομία. «Δεν μπορέσαμε να επαληθεύσουμε ότι είναι αυθεντικό, σίγουρα γνωρίζουμε ότι έχει δημοσιευτεί», είπε, προσθέτοντας ότι το τμήμα του συνεργάζεται με το FBI για να εξετάσει το έγγραφο.
Ένα παιδί, φερόμενος ως φίλος της 15χρονης, επιβεβαίωσε πως το έγγραφο ανήκει σε εκείνη, καθώς όπως αναφέρει, του το έστειλε η ίδια μέσω WhatsApp.
Ωστόσο, δεν είναι σαφές το ακριβές κίνητρο της επίθεσης. Οι γονείς της έφηβης συνεργάζονται πλήρως με τις αρχές και η αστυνομία δεν σκοπεύει να τους απαγγείλει κατηγορίες, σύμφωνα με τον κ. Μπαρνς.

«Η σημερινή είναι πολύ θλιβερή μέρα όχι μόνο για τη Μάντισον, αλλά για όλη τη χώρα μας, καθώς άλλος ένας αρχηγός αστυνομίας δίνει συνέντευξη Τύπου για να μιλήσει για τη βία στις κοινότητές μας» […] «Κάθε παιδί, κάθε άνθρωπος σε αυτό το κτίριο είναι θύμα και θα παραμείνει θύμα για την υπόλοιπη ζωή του. Τέτοια τραύματα δεν επουλώνονται», δήλωσε ο Σον Μπαρνς.
- 48 λεπτά πριν ΔΥΠΑ: Λήγει σήμερα (4/6) η προθεσμία για ενστάσεις στους προσωρινούς πίνακες του Κοινωνικού Τουρισμού για συνταξιούχους
- 1 ώρα πριν Το ελληνικό νησί που βυθίζεται σιγά-σιγά
- 2 ώρες πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου


















