Ιός Δυτικού Νείλου: Επτά θάνατοι και 83 κρούσματα στη χώρα

Ιός Δυτικού Νείλου: Επτά θάνατοι και 83 κρούσματα στη χώρα

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δύο νέοι θάνατοι καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα από λοίμωξη με τον ιό του Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με την έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Συνολικά, οι θάνατοι για την περίοδο επιτήρησης του 2025 ανέρχονται σε επτά, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν φτάσει τα 83.

Από αυτά:

  • 68 κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ) (εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα ή οξεία χαλαρή παράλυση).
  • 15 κρούσματα είχαν ήπιες ή καθόλου εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.
  • Δύο εισαγόμενα κρούσματα εντοπίστηκαν σε άτομα που μολύνθηκαν στη Σερβία και στην Ιταλία (δεν περιλαμβάνονται στην ανάλυση).

Οι επτά θάνατοι αφορούν ασθενείς ηλικίας άνω των 65 ετών με προσβολή του ΚΝΣ. Η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι τα 80 έτη.

Μέχρι σήμερα:

  • 69 ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο.
  • 6 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 3 σε ΜΕΘ.
  • Μόνο ένας ασθενής δεν χρειάστηκε νοσηλεία.

Σύμφωνα με οροεπιδημιολογική μελέτη του 2010, για κάθε ένα κρούσμα με προσβολή του ΚΝΣ, αντιστοιχούν περίπου 140 μολυνθέντες με ήπια συμπτωματολογία ή χωρίς συμπτώματα.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr