Ήχησε το 112 στην Αθήνα λόγω κακοκαιρίας

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Ήχησε το 112 στην Αττική λόγω της σαρωτικής καταιγίδας που πλήττει αυτή την ώρα πολλές περιοχές.

Στο μήνυμα που έφτασε στα τηλέφωνα των πολιτών αναγράφεται: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις άνεμοι) στην περιοχή σας τις επόμενες ώρες. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες οδηγίες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Νωρίτερα, σφοδρή καταιγίδα έπληξε την Αθήνα, η οποία σύμφωνα και με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων θα βρεθεί σήμερα στο «μάτι» της κακοκαιρίας, που πλήττει από χθες διάφορες περιοχές της χώρας, προκαλώντας σε ορισμένες περιπτώσεις προβλήματα.

Κακοκαιρία: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν κλήσεις για άντληση υδάτων στον Πειραιά, όπου έχουν πλημμυρίσει δρόμοι γύρω από το λιμάνι και το Πασαλιμάνι. Ύδατα έχουν συγκεντρωθεί και στη λεωφόρο Αμφιθέας στο Παλαιό Φάληρο.

Αναλυτικά λόγω της έντονης βροχόπτωσης και υπερχείλισης υδάτων διακόπηκε η κυκλοφορία:

1. Επί της οδού Πειραιώς από το ύψος της διασταύρωσης της με την οδό Πέτρου Ράλλη, ρεύμα κυκλοφορίας προς τον Πειραιά.

2. Επί της οδού Πειραιώς από το ύψος της διασταύρωσης της με την οδό Χαμοστέρνας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

3. Επί της νέας παραλιακής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα (λίγο πριν την υπόγεια σήραγγα) στο ύψος του Σταύρος Νιάρχος.

4. Επί της οδού Ωκεανίδων από το ύψος της διασταύρωσης της με την οδό Μαραθώνος στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στις παρακάτω περιοχές:

1. Στην έξοδο Λαχανά επί της Λ. Κηφισού ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία

2. ΣTH Λ. BOYΛIAΓMENHΣ PEYMA ΠPOΣ AΘHNA AΠO TO YΨOΣ THΣ OΔOY ANΘEΩN EΩΣ THN OΔO ZEΠΠOY.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα φαινόμενα ήταν αρκετά έντονα στα νότια προάστια και το κέντρο της πόλης, όπου έπεσε και χαλάζι.

Η κίνηση στο Λεκανοπέδιο Αττικής, μέχρι και αυτή την ώρα, διεξάγεται με σημαντικά προβλήματα. Μποτιλιάρισμα θα συναντήσουν οι οδηγοί επί της Αττικής Οδού, στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο από κόμβο Μεταμόρφωσης έως κόμβο Κηφισίας.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram