Η πρώτη δήλωση Άσαντ: Δεν είχα προγραμματίσει να φύγω
Την δική του εκδοχή για τα γεγονότα που οδήγησαν στην διαφυγή του στην Μόσχα δίνει ο Μπασάρ αλ Άσαντ στην πρώτη δήλωση μετά την πτώση του καθεστώτος του στην Συρία.
Ο λογαριασμός της προεδρίας της Συρίας στο Telegram δημοσίευσε μία δήλωση στην οποία ο Μπασάρ αλ Άσαντ εξηγεί ότι έφυγε από τη Συρία το βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου και η αναχώρησή του ήταν απρογραμμάτιστη.
«Πρώτον, η αναχώρησή μου από τη Συρία δεν ήταν ούτε προγραμματισμένη ούτε συνέβη κατά τις τελευταίες ώρες των μαχών, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι. Αντιθέτως, παρέμεινα στη Δαμασκό, εκτελώντας τα καθήκοντά μου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 8 Δεκεμβρίου 2024», αναφέρει ο Μπασάρ αλ Άσαντ.
Και συνεχίζει: «Όσο οι τρομοκρατικές δυνάμεις εισχωρούσαν στην στη Δαμασκό, μετακινήθηκα στη Λαττάκεια σε συντονισμό με τους Ρώσους συμμάχους μας για να επιβλέψω τις πολεμικές επιχειρήσεις. Κατά την άφιξή μου στην αεροπορική βάση Χεμεμίμ εκείνο το πρωί, έγινε σαφές ότι οι δυνάμεις μας είχαν αποσυρθεί πλήρως από όλες τις γραμμές μάχης και ότι οι τελευταίες θέσεις του στρατού είχαν αλωθεί».
- 2 λεπτά πριν Μουντιάλ 2026: Ποιοι κινδυνεύουν και ποιοι παίζουν για την πρωτιά σήμερα (24/6) στους ομίλους Α, Β και Γ
- 26 λεπτά πριν ΟΑΣΘ: Βγήκε η προκήρυξη για 171 προσλήψεις οδηγών – Δείτε τα προσόντα
- 27 λεπτά πριν Πανελλαδικές 2026: Αύριο (25/6) οι βαθμολογίες – Πώς θα τις δείτε online και με SMS



















