Η Ακαδημία Αξιωματικών της ΕΛΑΣ γίνεται πανεπιστημιακή σχολή

Στα πρότυπα των Στρατιωτικών Σχολών η Αστυνομική Ακαδημία
Ο στόχος για μια άρτια εκπαιδευμένη, αποτελεσματική Ελληνική Αστυνομία μέρα με την μέρα γίνεται πραγματικότητα, τόνισε ο υπουργός.

Για το νομοθετικό έργο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός, «η Ακαδημία των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας γίνεται πανεπιστημιακή σχολή με το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

Γίνεται αντίστοιχη των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, με πολύ υψηλό επίπεδο γνώσεων και σπουδών.

Με δικά της μέλη ΔΕΠ, δηλαδή με δικούς της καθηγητές που θα εκλέγονται και θα αποτελούν το προσωπικό που θα διδάσκει. Με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές.

Πρόκειται για μία σπουδαία αναβάθμιση με μεταπτυχιακές σπουδές, επίσης, με τη δυνατότητα αξιολόγησης και πιστοποίησης αυτού του επιπέδου των σπουδών.

Ο στόχος για μια άρτια εκπαιδευμένη, αποτελεσματική Ελληνική Αστυνομία μέρα με την μέρα γίνεται πραγματικότητα είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και συνέχισε: Και εδώ έχουμε ένα πολύ μεγάλο βήμα, που αφορά την εκπαίδευση των αστυνομικών μας, καθώς η αντίστοιχη αναβάθμιση αφορά και την σχολή των αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας και τις Σχολές μετεκπαίδευσης που ακολουθούν και αυτές πλέον τα πολύ υψηλά στάνταρ που υπάρχουν στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Όλα αυτά είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά, το οποίο το οφείλουμε και στην Ελληνική Αστυνομία και στους αστυνομικούς μας, αλλά και στην κοινωνία, τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Όσον αφορά στις πρόσφατες πυρκαγιές, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι υπήρξε ουσιαστικός συντονισμός και δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές και σ’ αυτό σημαντικό ρόλο είχαν και οι δυνάμεις της Αστυνομίας, οι οποίες στα μέτωπα των πυρκαγιών φρόντισαν για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, την απομάκρυνση με ασφάλεια των πολιτών από τις επικίνδυνες περιοχές και την προστασία των περιουσιών τους.

Επίσης, αναφέρθηκε στις περιπολίες που γίνονται σε δασικές περιοχές κυρίως του λεκανοπεδίου και στη συμμετοχή της ΕΛ.ΑΣ στη διερεύνηση των αιτιών της πρόσφατης πυρκαγιάς στην Πεντέλη.

Ασφάλεια παντού και στους τουριστικούς προορισμούς

Αξιοποιούμε ειδικές δυνάμεις και υπηρεσίες, γιατί ξέρετε αυτό που έχει σημασία είναι ο αστυνομικός να είναι δίπλα σου αποτελεσματικά όταν χρειάζεται.

Για παράδειγμα το να έχει κανένας μόνιμες δυνάμεις σε ένα νησί που να εκπληρώνουν μία υπηρεσία δεν είναι πάντοτε ο χρησιμότερος τρόπος.

Η Οικονομική Αστυνομία, τα τελευταία αρκετά Σαββατοκύριακα, έχει κάνει πολύ σοβαρούς ελέγχους σε τουριστικούς προορισμούς και έχει στείλει στη Δικαιοσύνη εταιρείες, καταστήματα και μαγαζιά που αισχροκερδούν με τον πλέον άγριο τρόπο ή προβαίνουν σε άλλου είδους παρανομίες, είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε: Αντίστοιχα υπάρχουν παρεμβάσεις της Δίωξης Ναρκωτικών σε αυτές τις περιοχές με σημαντικά αποτελέσματα.

Συνολικά αυτό το καλοκαίρι έχουμε στείλει 50% περισσότερους αστυνομικούς στους βασικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας για να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram