Γραπτός ΑΣΕΠ: Ξεκινήστε προετοιμασία σήμερα, χτυπήστε βαθμό

Γραπτός ΑΣΕΠ: Ξεκινήστε προετοιμασία σήμερα, χτυπήστε βαθμό

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ακόμα και σήμερα, 14 Απριλίου 2025, αν ξεκινήσει ένας υποψήφιος την προετοιμασία του, μπορεί να χτυπήσει πολύ καλό βαθμό στις επικείμενες γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ.

Το “μυστικό” κρύβεται στα online τεστ. Η ύλη, αν και συγκεκριμένη, εύκολα μπορεί να γίνει κτήμα των υποψηφίων εφόσον κάνουν εξάσκηση στις ερωτήσεις με απαντήσεις πολλαπλών επιλογών (multiple choice).

Με άλλα λόγια το… πρόβλημα δεν είναι τα βιβλία. Είναι η “φιλοσοφία” του συστήματος πολλαπλών επιλογών. Κατά πόσο την έχει κατανοήσει ένας υποψήφιος, δηλαδή κατά πόσο είναι σε θέση να αποφύγει τυχόν “παγίδες”.

Γραπτός ΑΣΕΠ: Έτσι θα πετύχετε στις ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών

Όπως δηλώνει στο workenter.gr ο διευθυντής σπουδών της “Επίγνωσης”, Γιάννης Ζέρβας, στις ερωτήσεις με απαντήσεις πολλαπλών επιλογών (multiple choice) συνηθίζεται να τίθενται ερωτήσεις από τρεις διαφορετικές δεξαμενές.

Από τις τρεις δεξαμενές ο υποψήφιος αντιμετωπίζει την εξής εικόνα: Έχει να απαντήσει σε εύκολες, μεσαίας δυσκολίας και δύσκολες ερωτήσεις. Η αναλογία μεταξύ των εύκολων, των λιγότερο εύκολων και των δύσκολων απαντήσεων είναι περίπου παρόμοια και κινείται στο 33%.

Όποιος υποψήφιος απαντήσει σωστά στις εύκολες και στις μεσαίας δυσκολίας ερωτήσεις κινείται κοντά στη βάση. Όποιος απαντήσει (και) στις δύσκολες τότε πιάνει το “άριστα”.

Οι δύσκολες ερωτήσεις κρύβουν “παγίδες”. Δηλαδή μία από τις απαντήσεις κινείται πολύ κοντά στη σωστή αλλά δεν είναι η σωστή.

Γραπτός ΑΣΕΠ: Πότε μπορεί να ξεκινήσει ένας υποψήφιος προετοιμασία;

Ο κανόνας είναι ένας και απλός, στο ερώτημα πότε μπορεί ένας υποψήφιος να ξεκινήσει προετοιμασία.

Μπορεί να ξεκινήσει οποιαδήποτε στιγμή. Όμως υπάρχει η εξής εξίσωση: όσο πιο αργά η έναρξη της προετοιμασίας, τόσες πιο πολλές ώρες μελέτη σε καθημερινή βάση.

Ένας υποψήφιος που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες έχει ρυθμίσει το πρόγραμμά του και σίγουρα θέλει λιγότερο χρόνο για σωστή προετοιμασία.

Στον αντίποδα, εάν ένας υποψήφιος ξεκινήσει -για παράδειγμα- μετά το Πάσχα, είναι βέβαιο πως θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο καθημερινά για να βρεθεί σε ικανοποιητικό σημείο.

Η άλλη επιλογή είναι να ξεκινήσει κανείς -ακόμα και σήμερα- αφιερώνοντας λίγη ώρα, δίνοντας περισσότερο χρόνο για μελέτη τα Σαββατοκύριακα.

Όλα τα παραπάνω, βεβαίως, αποτελούν και συνάρτητη της αντιληπτικής ικανότητας των υποψηφίων. Ωστόσο με τα οnline τεστ μπορείτε να κερδίσετε πολύτιμο χρόνο.

Δείτε πως είναι η πλατφόρμα εκπαίδευσης για τον 2ο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό

Εικόνα από το εσωτερικό της πλατφόρμας εκπαίδευσης της Επίγνωσης ενόψει του 2ου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού.  Η πρώτη σελίδα της πλατφόρμας με τα μαθήματα και την ύλη.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Όσοι πτυχιούχοι Πανεπιστημίων και ΤΕΙ δεν λάβουν μέρος στο 2ο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ χάνουν το δικαίωμα συμμετοχής στις μεγάλες προκήρυξης μονίμων (“ΓΒ”) που θα εκδώσει το ΑΣΕΠ αμέσως μετά τη διενέργεια των γραπτών εξετάσεων.

Σημειώστε ότι το πρώτο και καθοριστικότερο κριτήριο για μόνιμη πρόσληψη στις προκηρύξεις “ΓΒ” είναι η επίδοση, ο βαθμός, που θα πάρετε στα γραπτά.

Πέτρος Παπαβασιλείου

Πέτρος Παπαβασιλείου

Ο Πέτρος Παπαβασιλείου είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ. Έχει εργαστεί σε Star, ANT1, Alpha, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Νέα Σαββατοκύριακο, Έθνος, Ελεύθερο Τύπο, Παραπολιτικά κ.α. Ειδικεύεται στο πολιτικό ρεπορτάζ, καθώς και σε θέματα προσλήψεων, εκπαίδευσης, προγραμμάτων ΔΥΠΑ και κατάρτισης.

Όλα τα άρθρα

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Exit mobile version