Γραπτός ΑΣΕΠ: Στα... κάγκελα οι υποψήφιοι του διαγωνισμού

Τι καταγγέλουν

Δεκάδες έντονες καταγγελίες υποψηφίων που αφορούν στη διαδικασία διενέργειας των γραπτών των εξετάσεων (προκήρυξη 2Γ/2022) καταφθάνουν στο workenter.gr.

Από την πρώτη ανάγνωση των δεκάδων καταγγελιών φαίνεται ότι η αρχική πρόβλεψη του ΑΣΕΠ -την οποία δημοσιοποίησε και το workenter.gr- για ομαλή διαδικασία διεξαγωγής των γραπτών εξετάσεων δεν επιβεβαιώνεται στην πράξη.

Ήρθε η ώρα των εξηγήσεων για μια σειρά προβλημάτων που περιλαμβάνονται στις καταγγελίες των υποψηφίων.

Σταχυολογούμε:

1) Μη ταυτόχρονη μετάδοση των θεμάτων στα εξεταστικά κέντρα. Σε περιοχές της Μαγνησίας σε άλλα κέντρα ξεκίνησαν να γράφουν στις 9.30, αλλού στις 9.50, αλλού 10.15, με αποκορύφωμα το 2 ΓΕΛ Βόλου όπου τα θέματα δόθηκαν στις 11.15. Στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά τα θέματα δόθηκαν 10.35. Παρατηρούνται διαφορές μιας ώρας και 45 λεπτων σε διάφορα εξεταστικά κέντρα.

2) Σε άλλους υποψηφίους -σύμφωνα πάντοτε με τις καταγγελίες των υποψηφίων- δεν επέτρεψαν να μπουν στα εξεταστικά κέντρα μετά τις 8.30, ενώ σε άλλους στις 9.15 που υποτίθεται ότι είχε ξεκινήσει η διαδικαδία των γραπτών εξετάσεων τους επιτράπηκε να μπουν.

3) Σε κάποια εξεταστικά κέντρα -σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες- επιτράπηκε στους εξεταζομένους να έχουν ανοιχτό, σε λειτουργία πτήσης, το κινητό τους λόγω απουσίας ρολογιού στην αίθουσα.

4) Σοβαρό πρόβλημα φαίνεται ότι προέκυψε στην εκτύπωση των θεμάτων με σκιασμένα κουτάκια που δημιουργούσαν μοτίβα. Η αστοχία αυτή σχετίζεται με την ποιότητα εκτύπωσης των θεμάτων ανά εξεταστικό κέντρο.

5) Δόθηκε παράταση στις 12 μ. την ώρα που ακρετοί υποψήφιοι είχαν ήδη αποχωρήσει από τις αίθουσες.

6) Καταγγέλεται από υποψηφίους ότι οι διευκρινιστικές οδηγίες της Κεντρικής Επιτροπής Διαγωνισμού για τις προβληματικές στην εκτύπωση ερωτήσεις έφθασαν στις 12.25. Το προβληματικό στην περίπτωση -σύμφωνα με τους υποψηφίους- είναι ότι δόθηκε η δυνατότητα σε υποψηφίους να μεταβάλουν τις απαντήσεις τους, λόγω της κακής εκτύπωσης, ενώ σε άλλους δεν δόθηκε γιατί οι περισσότεροι είχαν αποχωρήσει.

Χρειάζονται πλέον τεκμηριωμένες απαντήσεις.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram